FOTO Mercedes începe noua investiție majoră din România

FOTO Mercedes începe noua investiție majoră din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2023

Compania germană Mercedes-Benz demarează construcția noii fabrici în valoare de 130 de milioane de euro de la Sebeș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI FOTO

Este vorba despre o nouă fabrică unde vor fi produse unități de antrenare electrică pentru autoturisme Mercedes.

La eveniment va fi prezent și premierul Nicolae Ciucă, pentru așezarea primului stâlp al noii clădiri, arată Adevarul.

Stellantis își construiește în Polonia al optulea hub software din lume și angajează 300 de specialiști CITEȘTE ȘI Stellantis își construiește în Polonia al optulea hub software din lume și angajează 300 de specialiști

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes - Star Assembly SRL Sebeș. Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german. Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Producția, demarată în 2024

Construcția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, producția urmând să fie demarată în prima parte a anului 2024. Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

UPDATE Lufthansa - mari probleme astăzi, întârzieri pe linie și în România. Compania explică de la ce a pornit situația CITEȘTE ȘI UPDATE Lufthansa - mari probleme astăzi, întârzieri pe linie și în România. Compania explică de la ce a pornit situația

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir și Star Assembly Sebeș, peste 3.000 de angajați.

Valoarea totală a investițiilor realizate la Sebeș depășește 600 de milioane de euro. Ultima mare inaugurare a companiei germane a avut loc în 2019, când a fost deschisă linia de producție cutii de viteză în opt trepte, care a costat 200 de milioane de euro.

Star Assembly a avut în 2021, pentru care sunt disponibile public ultimele date financiare, o cifră de afaceri de peste 7 miliarde de lei și un profit de 326 de milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
alba iulia