FOTO Mercedes lansează în România primul monovolum complet electric din familia EQ

FOTO Mercedes lansează în România primul monovolum complet electric din familia EQ
scris 6 nov 2020

Mercedes Benz România a lansat EQV, primul MPV premium ce este propulsat cu ajutorul bateriilor, fiind totodată și primul produs din familia EQ al diviziei de vanuri.

Fanii propulsiei electrice au acum la dispoziție, pe piața din România, și un van Mercedes. Este vorba despre EQV, care a debutat la nivel global anul trecut și care a început să fie disponibil pe piețe în cursul acestui an.

Mercedes-Benz România adus în showroom-uri primul van premium complet electric din portofoliul diviziei de vehicule comerciale ușoare. Amenajat la interior într-o rafinată arhitectură business, noul EQV are un consum de energie de 26,1-26,2 kWh/100 km. Autonomia sa nu este una foarte mare, ținând conte de performanțele pe care le au mașinile existente pe piață, însă modelul poate reprezenta fără probleme o alternativă elegantă și nepoluantă la deplasările pe distanțe medii.

„Continuăm procesul de electrificare pentru toate liniile noastre de modele. Portofoliul include eVito, eSprinter și primul MPV premium complet electric de la Mercedes-Benz Vans - EQV. Noul model electric are performanțe impresionante, este intuitiv la utilizare și oferă un spațiu generos, ceea ce îl face partenerul ideal pentru familii și activități de agrement, precum și pentru companii", a declarat Batiste Pascalin, Managing Director Mercedes-Benz Vans România.

Bateria este instalată sub podeaua autovehiculului, unde economisește spațiu, fiind protejată și ajutând la obținerea unui centru de greutate coborât al autovehiculului. EQV poate avea până la opt locuri în mai multe configurații și are o capacitate pentru bagaje de până la 1.410 litri. EQV este recomandat de constructor pentru familii, activități de agrement, precum și pentru companiile care au nevoie de servicii de transport VIP sau shuttle.

VW va înlocui vehiculele cu combustie de pe o insulă grecească cu mașini electrice CITEȘTE ȘI VW va înlocui vehiculele cu combustie de pe o insulă grecească cu mașini electrice

Motorul electric al lui EQV are o putere maximă de 150 kW (204 CP) și o putere de 70 kW (95 CP). Energia electrică este furnizată de bateria litiu-ion cu răcire cu apă, cu o capacitate utilizabilă de 90 kWh.

Mașina are, opțional, suspensia pneumatică AIRMATIC cu control automat. Poate crește garda la sol, dacă este necesar, și reduce înălțimea de deplasare la viteze mai mari, reducând astfel rezistența aerodinamică, ceea ce are un impact pozitiv asupra consumului de energie electrică și, implicit, asupra autonomiei.

Dotarea standard a noului model EQV oferă posibilitatea de a alege tipul de încărcare - prin curent alternativ (CA) acasă sau la stațiile de încărcare publice cu până la 11 kW, precum și prin curent continuu (CC) la stațiile de încărcare rapidă cu până la 110 kW. Funcția de încărcare rapidă permite, spre exemplu, șoferilor de taxi sau shuttle să reîncarce frecvent între curse sau în timp ce vehiculul este pregătit pentru o nouă cursă.

FOTO Mercedes lansează în România primul monovolum complet electric din familia EQ

FOTO Mercedes lansează în România primul monovolum complet electric din familia EQ

FOTO Mercedes lansează în România primul monovolum complet electric din familia EQ

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eqv
mercedes electric
masini electrice
microbuz electric