Transportul feroviar de pasageri în România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din Uniunea Europeană

Transportul feroviar de pasageri în România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2020

Transportul feroviar de pasageri a scăzut în toate statele membre ale Uniunii Europene în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în contextul pandemiei, însă declinul înregistrat în România a fost unul dintre cele mai mici înregistrate la nivelul UE, arată datele publicate joi de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestor date, în România un număr de 9,067 milioane de pasageri au călătorit cu trenul în perioada aprilie-iunie 2020, cu 7,943 milioane mai puțini față de 17,010 milioane pasageri în perioada similară a anului trecut, ceea ce înseamnă un declin de 47%, scrie Agerpres.

Ford recheamă la service 375.000 de SUV-uri Explorer CITEȘTE ȘI Ford recheamă la service 375.000 de SUV-uri Explorer

Singurele state membre UE unde declinul procentual al pasagerilor transportați cu trenul a fost mai mic decât în România sunt Bulgaria (minus 37%) și Olanda (minus 0,2%).

Cele mai mari scăderi în numărul de pasageri transportați cu trenul au fost înregistrate în: Irlanda (minus 94%, sau 11,7 milioane de pasageri mai puțini), urmată de Franța (minus 78%, sau 262,6 milioane de pasageri mai puțini), Spania (minus 78%, sau 125,3 milioane de pasageri mai puțini), Luxemburg (minus 78%, sau 4,9 milioane de pasageri mai puțini) și Italia (minus 77%, sau 173,4 milioane de pasageri mai puțini).

Singura excepție de la aceste scăderi dramatice a fost Olanda, unde transportul feroviar de pasageri a rămas practic stabil, fiind înregistrat un declin de doar 0,2%. Un număr de 97,271 milioane de pasageri au călătorit cu trenul în Olanda în trimestrul al doilea al acestui an, cu 198.000 mai puțini decât în perioada similară a anului trecut.

În cifre absolute, Germania este pe primul loc în UE când vine vorba de numărul pasagerilor transportați cu trenul, cu 295 milioane pasageri în trimestrul al doilea, chiar dacă a suferit o scădere de 59% față de 725 milioane pasageri în trimestrul al doilea al anului trecut. 

viewscnt
Afla mai multe despre
transport feroviar
eurostat