FOTO Nou pod peste Siret

FOTO Nou pod peste Siret
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, că s-a făcut un pas important pentru construcția unui nou pod peste Siret în județul Galați, fiind desemnat câștigătorul pentru construcția un pod la Cosmești, pe DN 24. Investiția este estimată la peste 146 de milioane de lei. Durata contractului de proiectare și execuție este de 24 de luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE - Potrivit CNAIR, ofertantul desemnat câștigător este asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Tehnostrade SRL, cu prețul de 146.498.575,53 lei fără TVA, scrie News.ro.

Volkswagen renunță la zeci de modele CITEȘTE ȘI Volkswagen renunță la zeci de modele

Durata contractului de proiectare și execuție este de 24 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 120 de luni.

FOTO Nou pod peste Siret

Conform sursei citate, actualul pod peste râul Siret la Cosmești (jud. Galați) a fost construit în perioada 1921-1924. Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste calea ferată pe un traseu diferit decât cel actual amplasat pe DN 24, Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești in lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a podului nou, partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru calea ferată.

FOTO Nou pod peste Siret

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

CNAIR a precizat că "semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului".

viewscnt
Afla mai multe despre
siret
pod