Dosarul „Mită la RAR Brașov” a ajuns până în Prahova. 38 de mașini cu defecțiuni grave ar fi trecut testul cu șpagă plătită la angajați

Dosarul „Mită la RAR Brașov” a ajuns până în Prahova. 38 de mașini cu defecțiuni grave ar fi trecut testul cu șpagă plătită la angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 apr 2022

Nu mai puțin de 38 de mașini cu defecțiuni grave, toate cu numere de Prahova, ar fi fost înmatriculate "cu șpagă" plătită la angajații RAR din Brașov, acuză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest dosar au loc percheziții atât în Prahova, la Mizil și în Brașov, arată brasov.net

VIDEO În zone din București a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar. Suma impusă proprietarilor CITEȘTE ȘI VIDEO În zone din București a început ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, inclusiv de pe trotuar. Suma impusă proprietarilor

“Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Investigații Criminale, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 38 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal, în care sunt cercetate fapte de corupție”, se arată într-un comunicat al IPJ Brașov.

Conform unor surse judiciare citate de ziare.com, ancheta vizează proprietari de autoturisme din zona orașului Mizil, dar și din comuna Sângeru, județul Prahova care ar fi mituit angajați ai RAR Brașov pentru ca aceștia să închidă ochii în fața defecțiunilor depistate la mașinile care urmau să fie înmatriculate.

Sursele citate au precizat că mita varia de la 400 de lei până la câteva mii de lei, în funcție de cât de grave erau defecțiunile autoturismelor.

În cadrul activităților procedurale, se urmărește descoperirea și ridicarea mai multor autovehicule, precum și mijloace de probă, care urmează a fi administrate ca probatoriu, pentru stabilirea stării de fapt, a precizat IPJ Brașov.

Vor fi puse în aplicare 26 de mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediile unităților de parchet și poliție, pentru audieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
rar
mita
masini