FOTO Pasagerii KLM pot folosi realitatea augmentată pentru verificarea bagajului de mână

FOTO Pasagerii KLM pot folosi realitatea augmentată pentru verificarea bagajului de mână
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 10 sep 2018

Pasagerii KLM Royal Dutch Airlines pot folosi din această săptămână realitatea augmentată (AR) pentru a verifica dacă bagajul lor de cală are dimensiunea potrivită. Controlul bagajului de mână prin realitatea augmentată este prin aplicația mobilă KLM și e valabil pentru utilizatorii iOS. Aplicația are încărcată o valiză virtuală transparentă, ce indică dimensiunile permise pentru bagajele de mână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tehnologia realității augmentate face posibil ca imaginea virtuală să fie transpusă in realitate și să fie utilizată interactiv. Acest lucru ajută pasagerul să verifice de acasă dacă bagajul său de mână are dimensiunea corectă.

Controlul bagajului de mână prin Realitate Augmentată a fost adăugat funcțiilor existente ale aplicației KLM: oferirea de informații actualizate ale zborurilor, rezervarea unui zbor, check in online, descărcarea biletelor de îmbarcare sau rezervarea unor locuri în aeronavă. Pasagerii pot folosi aplicația KLM pentru a afla tot felul de informații utile și sfaturi cu privire la istoricul zborurilor KLM.

Dacă un zbor de la aeroportul Schiphol din Amsterdam, de exemplu, va avea o întârziere semnificativă, utilizatorii au, de asemenea, opțiunea de a activa o gustare sau un voucher de masă.

Campanie: Air France și KLM reduc cu până la 40% prețul biletelor pentru circa 100 de destinații CITEȘTE ȘI Campanie: Air France și KLM reduc cu până la 40% prețul biletelor pentru circa 100 de destinații

"Folosind potențialul realității augmentate, KLM face următorul pas în ceea ce privește furnizarea serviciilor digitale. Pasagerii pot vedea acum dacă bagajul lor de mână are dimensiunea corectă astfel că rămânem pionieri ai inovării în interesul pasagerilor noștri", spune Pieter Groeneveld, Senior Vicepreședinte Digital Air France-KLM.

FOTO Pasagerii KLM pot folosi realitatea augmentată pentru verificarea bagajului de mână

Compania KLM a fost fondată în anul 1919, fiind astfel cea mai veche linie aeriană care și-a păstrat numele original. În 2004, Air France și KLM au format alianță Air France KLM. Din această aliantă a rezultat cel mai puternic grup aviatic european, bazat pe două brand-uri și hub-uri puternice-aeroportul Schiphol din Amsterdam și aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

Air France și KLM sunt companii membre ale alianței globale SkyTeam, care numără 20 de membri și care asigură acces la o rețea globală de peste 17.300 de zboruri către 1.062 de destinații din 177 de tări.

viewscnt
Afla mai multe despre
klm
bagaje
realitate augumentata