FOTO Pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile de metrou Eroilor 1 și Eroilor 2, finalizate

FOTO Pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile de metrou Eroilor 1 și Eroilor 2, finalizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

Metrorex anunță finalizarea lucrărilor de adaptare a stației Eroilor 1, astfel că, începând de miercuri, călătorii pot folosi pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2. Pasajele deservesc cele două peroane ale stației de metrou Eroilor 1, realizând o legătură între Magistrala 1, Magistrala 3 și Magistrala 5.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit Metrorex, sunt date în folosință pentru călători, pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile Eroilor 1 și Eroilor 2, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Mark Brownley, Brisk Regional Director în UK: Tot mai multe proiecte în care suntem implicați iau în considerare electrificarea aviației. În aeroportul viitorului îți vei putea trimite bagajul de acasă, să circule independent de tine CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Mark Brownley, Brisk Regional Director în UK: Tot mai multe proiecte în care suntem implicați iau în considerare electrificarea aviației. În aeroportul viitorului îți vei putea trimite bagajul de acasă, să circule independent de tine

Lucrările de adaptare a stației Eroilor 1 fac parte din proiectul ”Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței”.

FOTO Pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile de metrou Eroilor 1 și Eroilor 2, finalizate


”Pasajele deservesc cele 2 peroane ale stației de metrou Eroilor 1, realizând o legătură între Magistrala 1, Magistrala 3 și Magistrala 5. Lucrarea ce se dă în folosință este alcătuită dintr-un pasaj longitudinal de cca. 7,80 m lățime și lungime de aprox. 120 m, ce face legătura cu accesurile existente ale stației Eroilor 1, și două pasaje transversale de cca. 7,80 m lățime, respectiv 5,00 m lățime și 40 m lungime ce comunică cu pasajul longitudinal și realizează transferul călătorilor dinspre și către stația Eroilor 2. Cele două pasaje transversale au în componența lor 12 escalatoare (câte 6 pentru fiecare pasaj) și 1 lift interior”, a arătat compania.

Pentru realizarea pasajelor de legătură, peronul stației Eroilor 1 pentru direcția Dristor și Preciziei a fost lărgit de la circa 5 metri la aproximativ 10 metri. Pentru distribuția fluxurilor de călători de la nivelul peronului la vestibul, peronul extins dispune de un escalator și o scară fixă într-un capăt (către Opera Națională) și de o scară fixă și lift interior în celălalt capăt (către Spitalul Universitar de Urgență).

Prin darea în folosință a lucrării, stația Eroilor 1 va asigura accesul persoanelor cu deficiențe locomotorii pentru utilizarea rețelei de metrou pe Liniile 1, 3 și 5.

FOTO Pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile de metrou Eroilor 1 și Eroilor 2, finalizate


Conform sursei citate, proiectul ”Magistrala 5 de metrou: Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței” este finanțat din fonduri externe nerambursabile în cadrul POS-T 2007-2013, POIM 2014-2020 și de la bugetul de stat. Valoare total eligibilă aferentă fazei II POIM 2014-2020 este de 1.479.894.883 lei, din care 1.257.910.650,55 lei – finanțare nerambursabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
eroilor 1
eroilor 2