FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan

FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan
scris 21 ian 2021

Constructorul de automobile sport de lux Porsche a lansat pe piață a patra versiune a modelului electric Taycan, una care este cu puțin mai accesibilă celor care doresc un automobil electric care să păstreze trăsăturile unei mașini sport.

Porsche Taycan poate fi comandat în acest moment și cu tracțiune pe spate, odată cu lansarea versiunii „ieftine”. Până acum au fost lansate Taycan Turbo S, Taycan Turbo și Taycan 4S. Versiunea Taycan simplă „entry level” oferă două variante de baterii, cu două niveluri de putere: 240 (326 CP), cu un mod overboost la 300 KW, și a doua cu 280 kW (380 CP) cu overboost la 350 kW (476 CP), cu sistemul Lauch Control.

European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro CITEȘTE ȘI European Food&Drink pășește în 2021 fără datorii la bugetele de stat. Contribuții achitate în ultimul an de peste 110 milioane de euro

Modelul este echipat cu cele mai multe dintre tehnologiile regăsite și pe versiunile mai scumpe, precum Plug & Charge, care permite încărcarea și plata la stațiile compatibile automat, fără să fie nevoie de acțiuni suplimentare, inclusiv pentru plată.

FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan

Între sistemele opționale se numără head-up display color, charger de 22 kW, tehnologia Functions on Demand, care permite achiziția de funcții suplimentare.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Cele două baterii oferă capacități de 79,2 kWh, pe versiunea entry, cu o autonomie de 431 km, și 93,4 kWh, cu 484 kilometri autonomie, pe versiunea mai performantă. Ambele baterii asigură o accelerație de 5,4 secunde, de la 0 la 100 km/h, cu viteză maximă de 230 km/h. Capacitatea maximă de încărcare este pentru bateria mică de 225 kW și de 270 kW pentru bateria mai mare. Ambele pot fi încărcate la 80% capacitate în 22,5 minute, iar timpul pentru a asigura energia necesară parcurgerii a 100 km este de 5 minute.

Dacia dă înapoi cu numele Bigster: „E un nume care a fost ales lângă aparatul de cafea!” CITEȘTE ȘI Dacia dă înapoi cu numele Bigster: „E un nume care a fost ales lângă aparatul de cafea!”

Motorul electric pe care se bazează noul Taycan este însoțit de o cutie cu două trepte.

Interiorul poate fi configurat, pentru prima dată, fără nicio suprafață cu piele naturală, o premieră pentru un Porsche, fiind folosite materiale inovative, reciclate, care susțin conceptul de automobil sustenabil.

Primul automobil electric al Porsche, Taycan, a generat vânzări într-un volum impresionant, peste 20.000 de unități în primul său an complet de vânzări. Performanța sa a fost atinsă în Norvegia, unde a reprezentat 70% din totalul vânzărilor mărcii, fiind depășit pragul de 1000 de exemplare Taycan vândute.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Prețul anunțat pentru Porsche Taycan cu tracțiune spate este de 83.520 euro, pe piața din Germania. Celelate piețe își vor anunța propriile prețuri, pe măsură ce modelul va fi disponibil.

FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan

FOTO Porsche lansează cea mai ieftină versiune a lui Taycan

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
taycan
pret porsche taycan
masini electrice