FOTO Renault a prezentat în premieră SUV-ul Coupe Rafale

FOTO Renault a prezentat în premieră SUV-ul Coupe Rafale
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iun 2023

Al treilea automobil din familia Austral, botezat după un avion celebru al Franței, Renault Rafale este un SUV cu siluetă de coupe și are o lungime specifică clasei D.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Renault a dezvăluit al doilea SUV coupe din istoria sa, după Arkana, unul care a primit numele unui avion celebru din forțele aeriene franceze. Renault Rafale este direct legat de modelele Austral și Espace, două SUV-uri construite pe platforma CMF-CD și care împart cea mai mare parte a componentelor. Practic, putem vorbi despre versiunea coupe de caroserie a lui Espace, însă deosebirea esențială este aspectul frontal, unde zona farurilor a fost regândită de designerul Gilles Vidal astfel încât dispare cunoscuta linie curbată a luminilor de zi de pe modelele anterioare și apare o nouă semnătură digitală, asemănătoare cu ceea ce am putut vedea pe Clio face-lift.

Din punct de vedere al caroseriei, liniile lui Rafale urmează un stil introdus cu foarte mult timp în urmă de BMW, pe X6, și care a fost preluat ulterior de foarte multe mărci și introdus inclusiv pe modele accesibile, cum este, de exemplu, Arkana de la Renault. Noul SUV Coupe de la Renault vine însă cu un stil propriu, care sugerează dinamism, și oferă dimensiuni generoase la interior.

Primele date arată că mașina va fi aproape la fel de lungă pe cât este noul Espace, cu o lungime de 4,71 metri și un ampatament de 2,74 metri, ceea ce înseamnă că spațiul de care beneficiază pasagerii este unul specific clasei medii. Pentru o mai bună imagine, putem compara cele trei modele din familia Austral cu modelul concurent de la VW, Tiguan, și cele două versiuni ale sale de caroserie, standard și Allspace, precum și cu coupe-ul Toguan X, lansat în China.

Volkswagen se bate cu Tesla pe reduceri: discount de 4.500 de euro pentru mașinile electrice, în România CITEȘTE ȘI Volkswagen se bate cu Tesla pe reduceri: discount de 4.500 de euro pentru mașinile electrice, în România

Ca și celelalte două SUV-uri lansate în ultimul an, Rafale va beneficia de display-urile digitale Open R, echipate cu Android Automotive.

La capitolul motorizări, premiera este motorizarea de 300 CP, care va fi asigurată de un sistem hibrid, care însă va fi lansată ceva mai târziu. Pentru început, oferta de lansare va avea 200 CP, de asemenea, hibridă, formată dintr-un motor pe benzină și două motoare electrice.

Lansarea comercială a lui Renault Rafale este programată pentru primăvara lui 2024.

FOTO Renault a prezentat în premieră SUV-ul Coupe Rafale

FOTO Renault a prezentat în premieră SUV-ul Coupe Rafale

viewscnt
Afla mai multe despre
renault rafale
renault austral
renault suv coupe