FOTO Renault confirmă prezența la Munchen, cu o premieră mondială: primul SUV electric din istoria mărcii

FOTO Renault confirmă prezența la Munchen, cu o premieră mondială: primul SUV electric din istoria mărcii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 sep 2023

Renault va fi singurul brand francez prezent în cadrul salonului auto din Munchen, IAA Mobility, și una dintre puținele mărci non-germane și non-chineze care vor avea stand în cele șapte zile ale celui mai mare eveniment auto din Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marca Renault va prezenta în premieră mondială, la Munchen, SUV-ul electric Scenic, primul construit vreodată de francezi, acesta fiind de altfel al doilea automobil electric dezvoltat pe platforma CMF-EV a Alianței Renault Nissan. Numele complet al noului automobil va fi Scenic E-Tech, pentru a continua tradiția începută cu Megane E-Tech.

Pe lângă SUV-ul electric, Renault mai pregătește și alte noutăți, între care noul Grand Kangoo, versiunea cu ampatament mărit a cunoscutului vehicul comercial, iar în standul amenajat în zona Open Space, din piețele situate în zona centrală a orașului Munchen, noile modele Rafale, Espace și Austral, o serie de automobile hibrid cu legături puternice între ele, dar cu suficiente repere care le individualizează în gamă.

Industria auto din România critică posibilele măsuri fiscale: vor conduce la renunțarea la investiții și pierderea de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Industria auto din România critică posibilele măsuri fiscale: vor conduce la renunțarea la investiții și pierderea de locuri de muncă

Marele absent de la Munchen va fi noul Renault 5, care a fost vedetă în urmă cu doi ani, sub formă de concept, și care va debuta pe piață abia în cursul anului 2024.

Grupul Renault a decis ca Dacia să nu fie prezentă la Munchen, împreună cu Renault, din motive de eficiență, având în vedere că niciuna dintre noutățile pregătite de brandul românesc (noul Duster și face-liftul Spring) nu a ajuns la momentul debutului, respectiv al prezentării într-un salon auto. 

FOTO Renault confirmă prezența la Munchen, cu o premieră mondială: primul SUV electric din istoria mărcii

viewscnt
Afla mai multe despre
renault munchen
renault scenic
renault suv electric