FOTO Rețeaua Elli a Volkswagen Group a ajuns la 600.000 de puncte de încărcare, dar niciunul în România

FOTO Rețeaua Elli a Volkswagen Group a ajuns la 600.000 de puncte de încărcare, dar niciunul în România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 dec 2023

Elli, companie specializată în încărcarea automobilelor electrice, fondată și deținută de Volkswagen Group, și-a atins ținta stabilită pentru acest an în privința numărului de puncte de încărcare, având în acest moment stații în aproape toată Europa, cu excepția României.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia Volkswagen Group Charging, care operează rețeaua Elli, a depășit pragul de 600.000 de puncte cu rețeaua de încărcare din Europa, ajungând în 27 de țări europene. După extinderea strategică, Elli începe să-și concentreze dezvoltarea pe îmbunătățirea confortului la încărcarea vehiculelor electrice.

Guvernul revine - Înghețarea tarifelor RCA, pentru 3 luni, cu posibilitate de prelungire CITEȘTE ȘI Guvernul revine - Înghețarea tarifelor RCA, pentru 3 luni, cu posibilitate de prelungire

Potrivit hărții companiei, în România nu există însă niciun punct de încărcare în rețea, țara fiind astfel singura fără stații Elli din toată Uniunea Europeană.

Ungaria figurează cu 3.000 de puncte de încărcare, deși numărul de automobile electrice vândute este mai mic decât cel din România, iar Bulgaria are câteva sute, deși mașinile electrice din țara vecină pot fi numărate pe degete.

În Germania, Elli are 120.000 de puncte de încărcare.

FOTO Rețeaua Elli a Volkswagen Group a ajuns la 600.000 de puncte de încărcare, dar niciunul în România

Tarifele cu care pot fi încărcate mașinile electrice în rețeaua de parteneri Elli încep de la 0,54 euro/kWh, în cazul celor care plătesc un abonament lunar de 15 euro, și cresc până la 69 de cenți/kWh, fără niciun abonament.

Giovanni Palazzo, CEO Elli, își exprimă entuziasmul pentru această etapă de extindere: „Începem anul cu o veste incredibilă: oferim o rețea pan-europeană care numără mai mult de 600.000 de puncte de încărcare ceea ce este o realizare semnificativă pentru Volkswagen Group Charging GmbH. Cu toate acestea, angajamentul nostru depășește cantitatea. Este vorba despre asigurarea unui experiențe de încărcare de calitate pentru promovarea mobilității electrice și decarbonizarea societății".

Mercedes va prezenta prima mașină cu inteligență artificială CITEȘTE ȘI Mercedes va prezenta prima mașină cu inteligență artificială

În prezent, IONITY Europe, Aral Pulse, centrele de încărcare Audi din Germania, Austria și Elveția și Ewiva din Italia fac parte din Selected Partner Network ale Elli.

viewscnt
Afla mai multe despre
elli statii incarcare
vw group
mașini electrice vw
aplicatie incarcare