FOTO România, pe locul 5 în UE ca număr de angajați în producția de autovehicule. Previziuni în scădere pentru piața auto europeană

FOTO România, pe locul 5 în UE ca număr de angajați în producția de autovehicule. Previziuni în scădere pentru piața auto europeană
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iul 2019

Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA) a revizuit previziunile pentru vânzările de autoturisme în anul 2019, la întâlnirea anuală de la Bruxelles. Potrivit forului industriei auto europene, anul acesta se va înregistra o scădere de 1%, față de creșterea de 1%, anunțată la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ACEA, o asociație care reunește reprezentanții tuturor producătorilor de automobile din Europa, a ajuns la concluzia că anul 2019 va aduce o scădere a pieței cu 1%, față de 2018, prognoza fiind revizuită la adunarea anuală a reprezentanților companiilor auto. „Dincolo de incertitudinea produsă de Brexit și de condițiile macroeconomice schimbătoare, aceasta reprezintă o stabilizare naturală a pieței”, a spus Erik Jonnaert, secretar general ACEA. El a mai precizat că prognoza se aliniază revizuirilor Uniunii Europene asupra PIB-ului în 2019, dat fiind faptul că industria auto se oglindește puternic în evoluția economică a regiunii.

ACEA spune că sectorul auto din Europa a atins un număr de 13,8 milioane de angajați, adică 6,1% din totalul angajaților UE. Dacă privim doar din perspectiva numărului de joburi din producție, industria auto reprezintă 11,4% din total, cu 3,5 milioane de persoane. România se află în top 5 al țărilor care au cei mai mulți angajați în producția auto, după Germania, Franța, Polonia, Marea Britanie, cu un număr de 185.000 de persoane angajate, cu doar 1.000 mai puține decât Marea Britanie.

Membrii ACEA, cosntructorii de autovehicule, au produs anul trecut 19,2 milioane de mașini anul trecut, în cadrul celor 229 facilități de producție de pe teritoriul EU, mai exact din cele 19 state ale uniunii care au astfel de uzine.

VIDEO & FOTO Ford Puma, primele imagini direct de la uzina din Craiova. Caracteristicile noii mașini, prețuri estimate și detalii complete CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford Puma, primele imagini direct de la uzina din Craiova. Caracteristicile noii mașini, prețuri estimate și detalii complete

Potrivit ACEA, ritmul de creștere al vânzărilor de autoturisme a scăzut în ultimii 5 ani, de la +9,3% în 2015, la 6,8% în 2016, 3,4% în 2017 și 0,1% în 2018.

ACEA are 15 membri constructori de autoturisme, microbuze, camioane și autobuze: BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars și Volvo Group.

Statisticile ACEA arată că vehiculele au generat 428 miliarde euro taxe în cele 15 state vestice membre ale UE, dar și un excedent comercial de 84,4 miliarde euro, la nivelul întregii UE. Cifra de afaceri a industriei auto a reprezentat 7% din produsul intern brut al UE.

Producția de autoturisme din UE s-a ridicat în 2018 la 16,5 milioane de unități, din care 476.769 autoturisme au fost produse în România, la Mioveni și la Craiova.

Fabrici de autovehicule în Europa SURSA: ACEA

Fabrici de autovehicule în Europa SURSA: ACEA

viewscnt
Afla mai multe despre
acea
productia de autovehicule
piata auto
vanzari masini