FOTO Șeful Ford Otosan anunță: Trimitem modelul Courier la Craiova. Producția din Turcia a fost oprită

FOTO Șeful Ford Otosan anunță: Trimitem modelul Courier la Craiova. Producția din Turcia a fost oprită
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 aug 2023

Uzina Ford Otosan din Craiova se află pe finalul pregătirilor pentru startul producției modelelor Transit Courier și Tourneo Courier, care vor completa astfel lista de mașini produse în Oltenia și, implicit, în România. În același timp, în Turcia, unde a fost fabricată vechea generație Courier, mașina a fost scoasă din producție definitiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

„Trimitem modelul nostru Courier, care a marcat lumea auto cu designul, funcționalitatea și calitatea sa, la Craiova, de la casa sa din Fabrica Yenikoy. Unii dintre noi am muncit zi și noapte până când Courier a ajuns la capătul liniei, unii dintre noi au făcut călătorii lungi cu el, dar noi suntem mândri de fiecare premiu și recunoaștere primite, a devenit primul automobil al unora dintre noi”, este mesajul pe care Guven Ozyurt, director general al Ford Otosan, l-a transmis la finalul producției modelului Courieir în Turcia, în apropiere de Istanbul. „Cu Courier, amintirile noastre sunt nenumărate! Așa cum drumurile se despart cu vechiul prieten din Yenikoy, spunem bun-venit noului Courier în uzina noastră din Craiova, gata să continue moștenirea și să construiască amintiri și mai extraordinare cu noi”.

FOTO RAR: Echipamentul \ CITEȘTE ȘI FOTO RAR: Echipamentul "minune" care „îngheață” kilometri parcurși de mașină - interzis

Noile modele urmează să intre în producție în această lună, Ford anunțând deja prețurile la care mașina poate fi comandată. Prețurile de lansare pornesc de la 18.500 euro pentru Transit Courier și de la 21.500 euro pentru Tourneo Courier. Cele două modele vor avea la dispoziție un motor pe benzină și unul diesel (doar benzină pentru Tourneo), cu cutii manuale sau automate.

De anul viitor, ambele modele vor avea și versiuni electrice, alături de Puma, care va deveni de asemenea automobil electric.

FOTO Șeful Ford Otosan anunță: Trimitem modelul Courier la Craiova. Producția din Turcia a fost oprită

Dacia Sandero domină piața auto din Spania, în acest an, chiar dacă marca a început să scadă CITEȘTE ȘI Dacia Sandero domină piața auto din Spania, în acest an, chiar dacă marca a început să scadă

Ford România a anunțat că primele livrări ale celor două modele vor avea loc la sfârșitul acestui an.

Ford Otosan are bugetată o investiție de 490 milioane de euro pentru pregătirea producției celor două modele și a versiunilor sale electrice, la finalul implementării acestei investiții uzina craioveană urmând să atingă o capacitate de 272.000 de vehicule anual. Cu ajutorul uzinei din Craiova, Ford Otosan va atinge un nivel de aproximativ 900.000 de autovehicule anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford otosan
ford courier
transit courier
tourneo courier