CFO-ul Tesla a demisionat, fără explicații. Compania a numit deja un înlocuitor

CFO-ul Tesla a demisionat, fără explicații. Compania a numit deja un înlocuitor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 aug 2023

Directorul financiar al constructorului american Tesla a demisionat. În locul acestuia a fost numit contabilul șef.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Zachary Kirkhorn, CFO al Tesla de 13 ani, a demisionat pe 4 august, informația fiind transmisă de companie pe 7 august, precizând că poziția a fost ocupată de Vaibhav Taneja, care până acum a fost Chief Accounting Officer, funcție pe care o va păstra în continuare. „Domnul Kirkhorn a demisionat pe 4 august, după 13 ani de mandat, din care ultimii patru a ocupat funcțiile de Master of Coin și Chief Financial Officer”, transmite Tesla. „În timpul mandatului său, Tesla a înregistrat o expansiune și o creștere extraordinare”, mai spune compania în anunțul său, precizând că Kirkhorn va rămâne în cadrul firmei până la finalul anului pentru a supraveghea tranziția acestei funcții.

Noul CFO a ocupat pe rând pozițiile de asistent corporate controller, corporate controler și Contabil Șef, anterior angajării la Tesla, în 2017, având diferite contracte cu companii cunoscute, inclusiv șapte ani în PriceWaterhouseCoopers India și US.

Directorul financiar demisionar a postat și el un anunț pe LinkedIn, pentru a-și anunțat plecarea.

Tesla a înregistrat rezultate financiare mai puțin spectaculoase, cu o scădere a profitului  operațional, la finalul primului semestru al acestui an, mai ales din cauza impactului reducerilor masive pe care compania le-a aplicat în primele luni din 2023, pentru a susține vânzările și cota de piață. Totodată, creșterea importantă a producției a generat costuri tot mai mari, în timp ce veniturile din credite de emisii au scăzut.

Scădere pentru Dacia pe cea mai mare piață auto din Europa CITEȘTE ȘI Scădere pentru Dacia pe cea mai mare piață auto din Europa

Tesla a înregistrat rezultate financiare mai puțin spectaculoase, cu o scădere a profitului  operațional, în al doilea trimestru al acestui an, mai ales din cauza impactului reducerilor masive pe care compania le-a aplicat în primele luni din 2023, pentru a susține vânzările și cota de piață. Totodată, creșterea importantă a producției a generat costuri tot mai mari, în timp ce veniturile din credite de emisii au scăzut.

Veniturile din operațiuni ale Tesla, în trimestrul doi, au crescut cu 46% față de trimestrul similar din 2022, dar nivelul acestora, 21,2 miliarde dolari, a fost mai mic decât cel din trimestrul 4 din 2022 (21,3 miliarde dolari), fiind totodată cu circa 1,3 miliarde peste cel din trimestrul 1 din 2023. Veniturile totale s-au ridicat la 24,9 miliarde, la un nivel comparabil cu cel din cele două trimestre anterioare. Rezultatul net din operațiuni a scăzut pentru prima dată sub 10%, la 2,4 miliarde dolari, cu 3 procente sub cel din 2022, respectiv o diminuare cu 5 puncte procentuale, situație care a fost vizibilă încă din primul trimestru, când marja era de 11,4%. În același timp, cheltuielile operaționale s-au majorat cu 21%, la 2,1 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla rezultate
cfo tesla
demisie cfo tesla