FOTO SUV-ul plug-in hibrid Citroen C5 Aircross, disponibil pe piața din România

FOTO SUV-ul plug-in hibrid Citroen C5 Aircross, disponibil pe piața din România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 nov 2020

Importatorul mărcii Citroen în România a anunțat că versiunea hibrid a SUV-ului C5 Aircross este disponibilă pe piața locală la toți dealerii din țară. Modelul are o putere însumată de peste 200 CP și poate circula, pe distanțe scurte, exclusiv electric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La doi ani de la lansarea modelului C5 Aircross, Citroen lansează pe piață motorizarea hibrid cu încărcare, bazată pe un motor de 1.6 litri benzină și un motor electric cu care poate rula aproximativ 50 km. Propulsorul PureTech are 180 CP, iar motorul electric oferă și el 80kW, cele două fiind conectate cu o cutie automată e-EAT8, astfel că puterea sistemului ajunge la 225 CP, iar cuplul maxim, la 320 Nm. Autonomia electrică este asigurată de o baterie Li-Ion de 13,2 kWh, care este amplasată în partea din spate a mașinii. Timpul de încărcare a bateriei la o priză de maxim 7,4 kW, în două ore, în timp ce la o priză casnică, de 3,7 kW, încărcarea poate dura până la 7 ore.

Sistemul de propulsie oferă un consum mediu foarte bun, 1,7 litri/100 km, corespunzător unui nivel de emisii de de CO2 de 39 g/km.

Ford Puma a intrat în Top 3 SUV-uri din Europa și a depășit în premieră Dacia Duster. Dacia Sandero rămâne în Top 10 al celor mai vândute automobile CITEȘTE ȘI Ford Puma a intrat în Top 3 SUV-uri din Europa și a depășit în premieră Dacia Duster. Dacia Sandero rămâne în Top 10 al celor mai vândute automobile

Printre caracteristicile noului SUV se numără cele 3 scaune din spate, individuale, culisante, înclinabile, mai puțin obișnuite în industria auto, și un volum al portbagajului ce variază între 460 și 600 litri, o dimensiune record pe segmentul C-SUV. De asemenea, suspensia hidraulică progresivă și geamurile laminate cu strat izolator sunt elemente care contribuie la un confort crescut în habitaclu.

Citroen C5 Aircross este produs în Franța, în uzina din Rennes, și a început să fie disponibil pe piețele din Europa din vara acestui an. În România, el poate fi comandat la prețuri începând de la 40.800 euro, aproape dublu față de versiunea entry, cu motor 1.2 benzină.

FOTO SUV-ul plug-in hibrid Citroen C5 Aircross, disponibil pe piața din România

FOTO SUV-ul plug-in hibrid Citroen C5 Aircross, disponibil pe piața din România

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen c5 aircross
hibrid
phev
pret c5 aircross