FOTO & VIDEO Micul Citroen Ami primește o ediție limitată Buggy. În România nu este disponibil în nicio variantă

FOTO & VIDEO Micul Citroen Ami primește o ediție limitată Buggy. În România nu este disponibil în nicio variantă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2022

Automobilul de mici dimensiuni Citroen Ami, cu propulsie complet electrică și cu caracteristici ce permit să fie condus de persoane cu vârsta de peste 16 ani, a primit o ediție specială, inspirată de conceptul My Ami Buggy, pe care Citroen l-a prezentat în luna decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un vehicul fără uși, cu aspect de offroader și detalii estetice inspirate din mașinile de teren, va fi produs într-o serie limitată de Citroen, pe structura modelului electric Ami. Constructorul a decis să fabrice 50 de exemplare ale acestei versiuni exclusiviste, care vor fi livrate la domiciliul clientului.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

My Ami Buggy a fost gândit pentru plajă, ca vehicul de divertisment, ce poate reprezenta atât un mijloc practic de deplasare pe un teren accidentat, precum nisipul dintr-o stațiune de la malul mării, dar și un obiect de colecție. Producția începe astăzi, 21 iunie, urmând să fie samblate doar 50 de unități, fiecare fiind numerotată cu o plăcuță similar cu vehiculele luxoase care costă sute de mii de euro.

FOTO & VIDEO Micul Citroen Ami primește o ediție limitată Buggy. În România nu este disponibil în nicio variantă

„Publicul a reacționat cu entuziasm la prezentarea conceptului My Ami Buggy (n.r. vezi VIDEO) și mulți clienți și-au dorit un exemplar. Astăzi, suntem încântați să aducem spiritul acestui concept la viață, cu această serie exclusivistă My Ami Buggy și să ilustrăm încă o dată potențialul de personalizare al lui Ami. Fără uși și cu un acoperiș decapotabil, My Ami Buggy permite șoferului și pasagerului să se simtă mai liberi și să se bucure din plin de un condus silențios în modul electric”, a declarat Laurence Hansen, Director Strategie și Produs Citroën.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

My Ami Buggy va avea culoarea kaki, va dispune de armături pentru bara de protecție față și spate, placa frontală și ornamentele pentru faruri, pasajele roților, extensiile de aripi, precum și spoilerul spate, care îi conferă un aspect mai musculos. La acestea se adaugă ornamentele în nuanță galben strălucitor și jantele de tablă, vopsite auriu.

Printre trăsăturile importante se numără absența ușilor, înlocuite de bare de protecție ce se deschid pentru acces, și acoperișul retractabil ce poate fi rulat sau chiar demontat și amintește de cel al modelului istoric 2CV.

Prețul anunțat pentru acest model este de aproape 10.000 de euro, în condițiile în care Citroen Ami standard costă puțin peste 7.000 de euro. În România, modelul Ami nu este deocamdată disponibil, el fiind anunțat abia pentru sfârșitul acestui an și doar pentru clienți companii, care comandă minim trei unități.

Citroen Ami este un vehicul pentru două persoane, fiind omologat, datorită dimensiunilor și puterii motorului, la categoria cvadriciclu. Această omologare îi permite să fie condus de persoane cu vârsta de peste 16 ani, care au obținut un permis de conducere de tip B1. Viteza maximă de rulare este de 45 km/h.

Citroen AMI are o lungime de numai 2,41 metri și 1,39 metri lățime, fiind echipat cu o baterie de 5,5 kWh, care poate asigura până la 75 km de autonomie. În același timp, încărcarea bateriei se face în trei ore, la o priză standard de 220 V. Motorul electric al mașinii are 6 kW, adică 8 cai-putere.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen ami
masina electrica
my ami buggy