Volvo își schimbă radical structura de management

Volvo își schimbă radical structura de management
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iun 2022

Constructorul suedez de automobile Volvo a creat noi structuri de conducere pentru activitățile globale ale companiei, odată cu numirea noului CEO, în primăvara acestui an. O noutate este noua structură Group Management Team, care va coordona activitățile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conducerea companiei Volvo Cars, controlată de grupul chinez Geely, a fost restructurată la doar trei luni de la numirea lui Jim Rowan, fost CEO la Ember Technologie și CEo al Dyson Group.

„Direcția noastră strategică este clară. Cu focus către clienți, vom crea valoare prin tehnologie și dezvoltare de produse, capabilități digitale și software. De aceea am decis să simplificăm structura cu responsabilități clare, și să creștem execuția și colaborarea mai strânsă în cadrul întregului business”, a explicat Jim Rowan, CEo Volvo Cars.

Doi directori ai companiei își schimbă resposnabilitățile: directorul financiar Björn Annwall devine Chief Commercial Officer și CEO adjunct, Javier Varela, director R&D, producție, achiziții devine Chief Operating Officer și CEO adjunct.

Two Deputy CEO roles are being introduced to reflect the importance of two key areas of our business and their contribution to the company’s growth now and into the future. Poziția de CEO intermar va fi preluată de actualul director contabil, până la momentul recrutării unui nou director. De asemenea, Henrik green, șeful Product Creation, a fost numit șef al unei noi structuri Tehnologie Avansată și Sustenabilitate.

Structura de conducere a Volvo Cars se va numit Executive Management Team, și îi va cupridne pe Jim Rowan, cei doi CEO adjuncți, plus alți patru directori: finanțe, juridic, HR și comunicare.

Cele două fabrici de autoturisme din România mențin producția la un nivel ridicat, cu o medie lunară care egalează recordul din 2019 CITEȘTE ȘI Cele două fabrici de autoturisme din România mențin producția la un nivel ridicat, cu o medie lunară care egalează recordul din 2019

Peste această structură va funcționa o altă echipă de conducere, Group Management Team, care va fi formată din trei președinți, fiecare cu răspundere pe anumite regiuni globale, precum și șase șefi globali pe divizii: Tehnologie Avansată, Design, Controlling, Producție, R&D, Digital, plus un consultant strategic.

Volvo Car AB este o societate pe acțiuni, care este listată pe bursa din Stockholm începând cu luna octombrie 2021, însă pachetul majoritar al companiei este deținut de Geely Holding, condus de Li Shufu.

Vânzările Volvo Cars au scăzut în 2022 cu aproape 23% față de anul trecut, în special din cauza crizei de semiconductori. După cinci luni, marca suedeză a înregistrat un volum de 241.397 autoturisme vândute, cu peste 70.000 mai puține decât în intervalul similar din 2021. Piețele cu cele mai mari scăderi au fost China (-31,6%) și Europa (-24,9%).

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
conducere volvo
geely
li shufu