FOTO & VIDEO VW a prezentat în premieră a treia generație Tiguan

FOTO & VIDEO VW a prezentat în premieră a treia generație Tiguan
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 sep 2023

Noul VW Tiguan a fost prezentat oficial, cu un design extrem de conservator și noi motorizări PHEV, care ajung până la 100 de km autonomie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Tiguan a ajuns la a treia generație, într-un moment în care se pune problema electrificării lui, într-o versiune care ar putea să se numească ID.TIGUAN și care să completeze oferta mărcii pe segmentul 100% electric. Până atunci, noua generație vine cu o platformă MQB actualizată, care are în centru motoare plug-in hybrid performante, alimentate de o baterie care oferă o autonomie electrică foarte mare.

FOTO & VIDEO VW a prezentat în premieră a treia generație Tiguan

„Cea mai recentă etapă în evoluție platformei modulare transversale (MQB evo) formează baza tehnică extrem de inovatoare pentru cea de-a treia generație a modelului Tiguan. Datorită economiilor de scară importante oferite de MQB evo, Volkswagen face din nou accesibile numeroase dezvoltări high-tech precum DCC Pro sau noile propulsii hibride cu o autonomie electrică de circa 100 km, făcându-le disponibile pentru sute de mii de șoferi”, a declarat Kai Grünitz, responsabil cu dezvoltarea tehnică în cadrul Consiliului de Administrație al VW.

Printre noutăți se numără chargerul DC care va permite încărcarea rapidă a bateriei, mai rar întâlnită la PHEV. Farurile LED IQ.LIGHT HD de tip matrix sunt și ele o premieră pe Tiguan, așa cum este și DCC Pro, sistemul de control al șasiului.

FOTO Ford lansează primul pick-up plug-in hybrid CITEȘTE ȘI FOTO Ford lansează primul pick-up plug-in hybrid

În ceea ce privește designul exterior, acesta este destuld e conservator, așa cum ne-a obișnuit VW, dar aduce câteva linii noi în zona blocurilor optice și a grilei de aer. La interior, mașina are un nou cockpit digital, care include și sistemul de infotainment, cu un display de 15 inci și un nou head-up display.

FOTO & VIDEO VW a prezentat în premieră a treia generație Tiguan

Plaja de motorizări anunțată include atât clasicele TSI și TDI, cât și motoare mild-hybrid pe benzină și PHEV, numite eHybrid. Toate vor fi însoțite de cutie automată DSG, al cărui schimbător a fost poziționat pe coloana de direcție.

Compania spune că producția noului Tiguan va începe în toamna acestui an, iar primele livrări, care vor urma lansării comerciale, vor avea loc în primul trimestru al anului 2024.

FOTO & VIDEO VW a prezentat în premieră a treia generație Tiguan

viewscnt
Afla mai multe despre
vw tiguan
foto noul tiguan
motoare tiguan