FOTO Viitoarea generație a mașinilor Mercedes va avea sistem de operare Nvidia, bazat pe noua platformă Orin

FOTO Viitoarea generație a mașinilor Mercedes va avea sistem de operare Nvidia, bazat pe noua platformă Orin
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 iun 2020

Mercedes-Benz și Nvidia au semnat o înțelegere pentru a pune bazele unui joint-venture, care va crea un „sistem computerizat al vehiculului revoluționar”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Transformarea mașinilor în adevărate sisteme computerizate este cea mai mare provocare a constructorilor auto în această perioadă, iar Mercedes-Benz demarează cu o oarecare întârziere un program care să conducă la crearea unui sistem de operare pentru mașinile electrice și autonome.  Nvidia ar putea fi partenerul potrivit pentru acest demers, care urmărește dezvoltarea unei infrastructuri computerizate care să fie instalată pe toate modelele Mercedes, începând din 2024, inclusiv prin posibilitatea de actualizare cu funcții de conducere autonomă. Sistemul a fost descris ca fiind „cea mai sofisticată și avansată arhitectură computerizată instalată vreodată într-un automobil”.

Noul software va fi construit pe platforma Nvidia Drive și va deveni tehnologie standard pe noua generație de mașini Mercedes. Una dintre funcțiuni va fi posibilitatea de a rula autonom pe străzi obișnuite de la o adresă la alta.În plus, sunt vizate numeroase aplicații de siguranță și de confort. Evident, clienții vor putea să cumpere și să adauge opțiuni pe mașină, la nivel de aplicații și abonamente, pe tot parcursul vieții automobilului, acesta fiind, de altfel, secretul din spatele acestor softuri pe care constructorii le instalează pe mașinile din noua generație. Practic, veniturile care se anunță consistente din astfel de achiziții la bordul mașinii reprezintă noul business al industriei auto, preluând ideea de la companiile din IT sau din telefonie.

„Suntem încântați să lucrăm cu Mercedes-Benz. Este partenerul perfect pentru noi, dat fiind lungul record de inovații și relația noastră tehnică puternică. Este clar din discuțiile extinse cu Ola și echipa sa că împărtășim o viziune comună a automobilului viitorului. Împreună vom revoluționa experiența prorpietarului mașinii, făcând software-ul vehiculului programabil și upgradabil permanent prin actualizări over-the-air. Fiecare viitor Mercedes-Benz vu sistemul Nvidia Drive va veni împreună cu o echipă de experți în inteligență artificială și ingineri software care vor dezvolta, rafina și îmbunătăți continuu mașina pe parcursul vieții ei”, a declarat Jensen Huang, CEO și fondator Nvidia.

FOTO Viitoarea generație a mașinilor Mercedes va avea sistem de operare Nvidia, bazat pe noua platformă Orin

Și șeful Mercedes-Benz, Ola Kallenius, este la fel de încântat de proiectul pe care l-a pus la cale: „Suntem încântați să putem extinde cooperarea noastră cu Nvidia. Jensen și cu mine ne știm foarte bine și am petrecut o bucată bună de timp discutând despre ținte și potențialul unei arhitecturi a generației viitoare de vehicule. Această nouă platformă va deveni un sistem eficient, centralizat și bazat pe software, în viitoarele vehicule Mercedes-Benz. Arhitectura computerizată de AI a Nvidia ne va ajuta să orientăm călătoria nastră către conducerea autonomă. Aceste noi capabilități și actualizări vor fi descărcate din cloud, îmbunătățind siguranța, crescând valoarea și extinzând bucuria proprietății pentru toți clienții Mercedes-Benz”.

FOTO Opel a publicat primele imagini cu noul SUV Mokka electric CITEȘTE ȘI FOTO Opel a publicat primele imagini cu noul SUV Mokka electric

Potrivit anunțului, funcțiile de conducere automată de pe viitoarele mașini Mercedes vor fi echipate cu noua platformă Drive de la Nvidia, cu ajutorul sistemului SoC Orin, pe care se bazează recent anunțata arhitectură Ampere de la Nvidia. Nvidia și Mercedes vor dezvolta pe baza acestei platforme mașini cu niveluri de autonomie 2 și 3, dar și funcțiuni de parcare automată, care pot duce până la nivelul 4 de autonomie.

Mercedes-Benz a anunțat recent că a suspendat parteneriatul anunțat anterior cu BMW, pentru dezvoltarea de vehicule autonome, motivând că momentul nu a fost unul potrivit, amintind și de criza industriei provocată de epidemia de coronavirus. Constructorul german se pregătește să lanseze în acest an o nouă generație a limuzinei sale S-Class, care urmează să ofere cel mai ridicat nivel de autonomie din istoria mărcii.

Volkswagen Group a demarat cu mult timp înainte procesul de dezvoltare a unui sistem de operare propriu, anunțând recent că anul acesta vor lucra deja circa 5.000 de persoane, programatori,pentru  dezvoltarea acestui sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
nvidia
masini autonome
sistem de operare auto
s class