FOTO VW a prezentat noul ID.Buzz GTX

FOTO VW a prezentat noul ID.Buzz GTX
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 mar 2024

Primul microbuz electric al Volkswagen a primit o nouă versiune de caroserie, numită GTX, care are inclusiv ampatament lung și poate transporta până la 7 persoane plus bagaje.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Vehicule Comerciale a dezvăluit în cadrul conferinței anuale în care a prezentat rezultatele financiare pentru 2023 noul ID.Buzz GTX, microbuzul considerat „cel mai puternic Bulli din toate timpurile”. Denumirea este direct legată de motorul care poate genera până la 340 CP (250 kW), cu ajutorul unei baterii care are două versiuni de putere, de 79 și 86 kWh. Mașina are două versiuni de ampatament, poate fi comandat cu 5, 6 sau 7 locuri și are trcțiune integrală în echiparea standard.

FOTO Cuplul care visa să detroneze Tesla lui Elon Musk cu mașini electrice a suspendat producția. Au pariat toți banii lor pe afacere CITEȘTE ȘI FOTO Cuplul care visa să detroneze Tesla lui Elon Musk cu mașini electrice a suspendat producția. Au pariat toți banii lor pe afacere

Arhitectura noului model se bazează pe două motoare care acționează fiecare câte o punte. Cel de pe față are 80 kW, iar cel de pe spate are 210 kW. Viteza mașinii este limitată electronic la 160 km/h.

În privința capacităților de remorcare, VW spune că versiunea cu ampatament normal poate trage fără efort până la 1.800 kg (frânată, cu înclinație de 8%), în timp ce ID. Buzz GTX cu ampatament lung are o capacitate maximă de remorcare de 1.600 kg.

FOTO VW a prezentat noul ID.Buzz GTX

Noul VW ID.Buzz GTX are elementele de design specifice modelelor din această serie, atât la exterior, cât și la interior, care subliniază caracterul sportiv al acestei versiuni a modelului.

Spațiul de bagaje al lui ID.Buzz GTX este foarte mare în configurație de 5 locuri, cu 1.121 litri (încărcat până la marginea superioară a spătarului scaunelor din spate) sau 2.123 litri (banchetă spate rabatată, încărcată până la marginea superioară a spătarului scaunelor din față). Versiunea lungă are o capacitate de 1.340 de litri respectiv 2.469 litri. În configurația de șapte persoane, mașina dispune de 306 litri de spațiu de încărcare în spatele celui de-al treilea rând de scaune.

Dacia Sandero se menține liderul pieței auto din Europa și ia distanță în fața competitorilor CITEȘTE ȘI Dacia Sandero se menține liderul pieței auto din Europa și ia distanță în fața competitorilor

La interior, mașina oferă un nou head-up display, hardware și software actualizat, față de modelul stadard, precum și o nouă generație a sistemului de infotainment. Ecranul sistemului are acum o dimensiune de 12,9 inci iar noul asistent vocal pote fi operat cu comenzi vocale naturale. Nu numai că permite controlul numeroaselor funcții ale vehiculului, dar oferă și răspunsuri la întrebări de cultură generală utilizând conexiunea online la baze de date precum Wikipedia. Asistentul oferă în plus integrare ChatGPT.

FOTO VW a prezentat noul ID.Buzz GTX

FOTO VW a prezentat noul ID.Buzz GTX

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.buzz
vw bulli
gtx