FOTO Waze va afișa valoarea taxelor de drum

FOTO Waze va afișa valoarea taxelor de drum
scris 16 iul 2019

Populara aplicație de navigare bazată pe contribuția propriilor utilizatori le va afișa acestora costul total al traseului.

Waze, una dintre cele mai populare soluții de navigare în România, a început să afișeze cât costă toate taxele care trebui plătite pentru un anumit traseu, însă va mai dura probabil până când această facilitate va fi disponibilă și la noi.

Aplicația deținută de Google arată acum în ecranul de configurare al traseului și ce costuri presupune acesta, incluzând aici toate taxele pe care șoferul trebuie să le plătească pentru a ajunge din punctul A în punctul B.

Waze știa de mult timp să facă diferența dintre drumurile fără taxe și cele cu taxe, oferind chiar opțiunea de crearea a unui traseu din care să fie excluse porțiunile care presupun taxe de drum.

Un nou virus informatic, ”Agentul Smith”, infectează milioane de smartphone-uri Android CITEȘTE ȘI Un nou virus informatic, ”Agentul Smith”, infectează milioane de smartphone-uri Android

Însă, acum, pentru prima oară, aplicația afișează și costul însumat al taxelor pentru care șoferul trebuie să pregătească bani din timp.

Informațiile privind taxele sunt introduse în aplicație tot de utilizatori. Ca și în cazul altor informații, gen gropi sau radare, Waze nu face decât să folosească datele colectate de la proprii utilizatori.

Pentru început, noua facilitate lansată atât pe Android, cât și pe iOS, este disponibilă doar în Statele Unite și Canada. Nu ar trebui însă să treacă prea mult până la o extindere globală a acesteia.

Valoarea taxelor de drum vine la puțin timp după ce Waze a dobândit suportul Google Assistant, putând fi folosită pe baza comenzilor vocale care încep cu “Hey, Google”.

FOTO Waze va afișa valoarea taxelor de drum

viewscnt
Afla mai multe despre
waze
taxe
drumuri
navigare
google