Franța ar putea extinde anchetele privind emisiile poluante și la alți producători auto, în afară de Renault - ministru

Franța ar putea extinde anchetele privind emisiile poluante și la alți producători auto, în afară de Renault - ministru
scris 15 ian 2017

Ancheta judiciară deschisă de autoritățile franceze în cazul Renault ar putea fi extinsă și la alți producători ale căror vehicule emană noxe peste limitele admise, a declarat duminică ministrul francez al Mediului Segolene Royal, fără a da nume.

"Au fost constatate mai multe anomalii în cazul automobilelor Renault. Controalele efectuate au relevat depășirea cu mult a standardelor admise. În măsuri diferite, această situație se întâlnește și în cazul altor producători, astfel că ar putea urma și alte investigații", a spus Royal într-un interviu pentru publicația Le Journal de Dimanche, citat de Reuters.

Ministrul a subliniat că nu are motive să creadă că Renault a folosit un soft ilegal similar celui descoperit în cazul mașinilor Volkswagen.

Acțiunile Renault s-au depreciat vineri cu peste 4%, până la minimul ultimei luni, după ce Procuratura din Paris a inițiat o anchetă judiciară împotriva companiei, proprietarul Dacia fiind suspectat că ar fi înșelat testele antipoluare în cazul unor modele diesel. Potrivit unei surse citate de Reuters, dosarul este analizat de trei judecători, care vor decide dacă investigația procurorilor va fi urmată de un proces.

Nissan va efectua primele sale teste din Europa pentru vehicule autonome în Londra CITEȘTE ȘI Nissan va efectua primele sale teste din Europa pentru vehicule autonome în Londra

Ancheta a fost lansată la circa două luni după ce Direcția Generală pentru Concurență, Consum și Combaterea Fraudelor (DGCCRF) din Franța a înaintat procurorilor rezultatele unei investigații proprii cu privire la emisiile de noxe emise de mașinile Renault, în contextul scandalului Volkswagen.

Renault a anunțat, într-un comunicat, că “a luat la cunoștință” informațiile privind ancheta procurorilor și a reiterat că nu folosește dispozitive ilegale ce ar putea afecta rezultatele testelor antipoluare, precizând că mașinile sale respectă normele franceze și europene. 

Noile demersuri “sugerează că Procuratura dorește să continue investigațiile”, precizează comunicatul Renault.

În afară de Volkswagen, Renault este până în prezent singurul producător auto care ar putea fi deferit justiției în Franța pentru o eventuală încălcare a normelor antipoluare.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
emisii poluante
franta
ancheta
segolene royal