Grupul Fiat Chrysler este investigat de Departamentul de Justiție din SUA în scandalul emisiilor

Grupul Fiat Chrysler este investigat de Departamentul de Justiție din SUA în scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2017

Grupul Fiat Chrysler Automobiles este investigat de Departamentul de Justiție din Statele Unite pentru că nu a dezvăluit că folosește un software care nu respectă standardele referitoare la emisiile automobilelor, potrivit unor persoane apropiate situației, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investigația este o nouă problemă legală pentru Fiat Chrysler, care mai este anchetat penal și pentru practicile de vânzări, scris News.ro.

Acțiunea penală a fost posibilă după anunțul Agenției pentru Protecția Mediului că a descoperit un software instalat pe 104.000 de vehicule Jeep Grand Cherokee și Ram 1500, care a permis companiei să depășească limitele de poluare.

Investigația penală arată că autoritățile americane continuă seria de anchete legate de manipularea testelor de poluare de către producători auto, în ultimele zile ale administrației Obama.

Cazul referitor la Fiat Chrysler urmează celui de la Volkswagen, care a instalat softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule la nivel global, dintre care peste 500.000 în Statele Unite, pentru a reduce emisiile în timpul testelor. Softul folosit de VW a fost descoperit de autoritățile americane, iar Volkswagen a recunoscut faptele în septembrie 2015. Costurile suportate de Volkswagen depășesc deja 20 de miliarde de dolari.

Takata va plăti 1 miliard de euro în SUA pentru închiderea investigației legate de airbagurile defecte CITEȘTE ȘI Takata va plăti 1 miliard de euro în SUA pentru închiderea investigației legate de airbagurile defecte

Fiat Chrysler a folosit tehnologie furnizată de compania germană Robert Bosch, investigată la rândul ei pentru livrarea de software grupului VW.

Procuratura americană investighează și dacă softuri Bosch au fost utilizate și de către alți producători auto pentru a evita standardele de mediu.

Un purtător de cuvânt al Bosch a refuzat să comenteze referitor la Fiat și a spus că grupul se află într-o colaborare constructivă cu autoritățile americane.

Directorul general al Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat joi că problema nu are nicio legătură cu VW. El a explicat că softul nu are rolul să înșele testele de poluare, el calificând acuzațiile drept un nonsens.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
scandalul emisiilor