General Motors și-a asigurat o nouă linie de credit de 6 miliarde de dolari, în condițiile creșterii costurilor legate de grevă

General Motors și-a asigurat o nouă linie de credit de 6 miliarde de dolari, în condițiile creșterii costurilor legate de grevă
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2023

General Motors și-a asigurat o nouă linie de credit de 6 miliarde de dolari și a estimat că greva sindicatului United Auto Workers (UAW) a costat 200 de milioane de dolari în trimestrul al treilea, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Greva împotriva producătorilor auto din Detroit Three a început pe 15 septembrie și este acum la a 20-a zi, scrie News.ro

FOTO Nissan Hyper Urban, primul concept-car dintr-o serie lungă ce va fi dezvăluită de japonezi CITEȘTE ȘI FOTO Nissan Hyper Urban, primul concept-car dintr-o serie lungă ce va fi dezvăluită de japonezi

Directorul financiar al GM, Paul Jacobson, a declarat pentru CNBC că linia de credit este ”prudentă”, având în vedere declarațiile unor oficiali UAW ”că intenționează să o prelungească luni de zile”.

El a spus că GM a făcut o ofertă de contract record și a spus că are nevoie de o înțelegere care să pună grupul ”la egalitate cu concurenții noștri”.

Sindicatul a declanșat greve la două fabrici de asamblare GM și 20 de centre de distribuție de piese.

Discuțiile cu Stellantis, compania mamă a Chrysler și a altor producători auto, și UAW au fost active în ultimele zile, au spus surse.

Costul grevei la GM reflectă 16 zile în care producția a fost oprită la o fabrică de asamblare din Wentzville, Missouri, care produce camionete și furgonete de dimensiuni medii.

De asemenea, reflectă greva de la fabricile de piese de schimb GM și efectele secundare, inclusiv oprirea producției la o fabrică de mașini GM din Kansas, din cauza lipsei de piese.

Costul mediu indicat, de 12,5 milioane de dolari pe zi, ar putea crește brusc dacă UAW va opri producția de vehicule în săptămânile următoare.

În acest context, GM a declarat într-un dosar depus la autoritatea de reglementare a bursei că și-a asigurat noua linie de credit de 6 miliarde de dolari până în octombrie 2024.

În Singapore, un certificat care îți dă dreptul de a deține un automobil costă peste 106.000 de dolari CITEȘTE ȘI În Singapore, un certificat care îți dă dreptul de a deține un automobil costă peste 106.000 de dolari

JP Morgan și Citibank sunt listate ca aranjatori principali ai tranzacției.

Noua linie de credit va susține bilanțul GM împotriva unei greve prelungite, care s-ar putea extinde pentru a opri producția celor mai profitabile vehicule: camionete Chevrolet și GMC mari și SUV-uri mari, cum ar fi GMC Yukon și Cadillac Escalade.

Fondurile suplimentare vor cere ca GM să mențină lichidități globale de cel puțin 4 miliarde de dolari și lichidități din SUA de 2 miliarde de dolari.

Termenii contractului de credit restricționează, de asemenea, GM de la fuziuni sau vânzări de active și limitează alte datorii noi.

Rivalul Ford Motor și-a asigurat o linie de credit de 4 miliarde de dolari în august.

Ford a declarat marți că a făcut o nouă ofertă de contract cuprinzătoare, dar a spus că o dispută cu privire la fabricile de baterii rămâne nerezolvată.

Ford a spus că noua ofertă va crește și mai mult salariile pentru lucrători, va crește contribuțiile companiei 401(k) și va micșora și mai mult timpul necesar pentru a ajunge la nivelul maxim al salariului.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Ghiță, co-fondator Zitamine: Tocmai am închis runda. Procesul de fundraising nu a fost ușor. Este aproape un full time job CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Ghiță, co-fondator Zitamine: Tocmai am închis runda. Procesul de fundraising nu a fost ușor. Este aproape un full time job

UAW a declarat luni că a prezentat GM o nouă ofertă de contract. GM, la rândul său, a spus că, în ciuda ofertei, ”răman lacune semnificative”.

Producătorul auto a fost forțat să concedieze 2.100 de muncitori la cinci fabrici din patru state. Ford a concediat aproximativ 930 de muncitori și Stellantis 370 de muncitori din Ohio și Indiana, din cauza grevei.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
credit
greva