Fitch Ratings a retrogradat perspectiva ratingului Boeing

Fitch Ratings a retrogradat perspectiva ratingului Boeing
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2024

Fitch Ratings a retrogradat perspectiva ratingului Boeing de la ”stabilă” ”negativă”, pe fondul crizei de siguranță care afectează producția și fluxul de numerar al producătorului de avioane din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Agenția de rating, care a confirmat ratingul pe termen lung ”BBB-”, a declarat că ar putea stabiliza perspectiva dacă Boeing lichidează peste 100 dintre 737 MAX construite înainte de 2023 și jumătate din stocurile sale de avioane 787 până la începutul anului 2025, împreună cu creșterea producției sale de avioane MAX spre 38 pe lună, scrie News.ro.

VIDEO Start pentru un nou aeroport în România CITEȘTE ȘI VIDEO Start pentru un nou aeroport în România

Retrogradarea perspectivei de către Fitch urmează unor măsuri similare ale agențiilor S&P și Moody's, la începutul săptămânii, privind fluxul de numerar insuficient.

Grupul Boeing a fost supus unui control aprofundat din partea autorităților de reglementare și a redus producția avioanelor sale 787 cu fuselaj larg, împreună cu producția avioanelor 737 MAX, după ce panoul unei uși de cabină s-a desprins în timpul zborului unui avion nou 737 MAX 9, operat de Alaska Airlines, forțând o aterizare de urgență.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch ratings
boeing