8 furnizori se bat să vândă curent electric RATB, contract evaluat la peste 9 mil. euro

8 furnizori se bat să vândă curent electric RATB, contract evaluat la peste 9 mil. euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2016

Un număr de 8 companii au depus oferte la licitația organizată de Regia Autonomă de Transport București (RATB) pentru achiziționarea de energie pentru mijloacele sale de transport în comun cu tracțiune electrică, precum și pentru alimentarea sediilor Regiei, contractul fiind evaluat la 9,4 milioane euro, TVA inclusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cei 8 ofertanți sunt nume grele în furnizarea și tradingul de energie electrică, respectiv E.ON Energie, Tinmar Ind, Electrica Furnizare, Arelco Power, Romelectroc, Hidroelectrica, CEZ Vânzare și RWE Energie.

RATB vrea să cumpere energie electrică atât pentru tramvaiele și troleibuzele care asigură transportul public în Capitală, cât și pentru alimentarea sediilor sale. Contractul de furnizare va fi încheiat pe perioadă de un an.

Majoritatea celor 216 miliarde de euro primite de Grecia prin programele de salvare au ajuns la bănci CITEȘTE ȘI Majoritatea celor 216 miliarde de euro primite de Grecia prin programele de salvare au ajuns la bănci

Pentru asigurarea funcționării tramvaielor și troleibuzelor, RATB a planificat achiziția a 87.300 MWh de energie, iar pentru alimentarea sediilor Regiei – o cantitate de 10.230 MWh.

Anul trecut, Primăria Capitalei a subvenționat RATB cu 529 milioane lei, iar bugetul municipiului București pe 2016 prevede o subvenție similară. RATB solicitase însă în 2015 o subvenție de 600 milioane lei și s-a plâns, în martie, că reducerea alocării va obliga Regia să taie, la rândul său, numărul de vehicule care asigură transportul în comun în București.

Ultimele date disponibile ale Ministerului Finanțelor Publice arată că, în 2014, RATB a obținut un profit net de 46,9 milioane lei, la o cifră de afaceri de 735,5 milioane lei, cu un număr mediu de 10.746 de salariați.

RATB operează un parc format din 1.927 de vehicule, din care 1.147 de autobuze, 483 de tramvaie și 297 de troleibuze, care asigură transportul în comun pe un număr total de 148 de linii, ce acoperă o arie totală de 601 kmp, din care 228 kmp reprezintă zonă urbană.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
regia autonoma de transport bucuresti
furnizare energie electrica
factura energie electrica
energie electrica de tractiune