General Motors trebuie să ramburseze facilități fiscale de 60 de milioane de dolari

General Motors trebuie să ramburseze facilități fiscale de 60 de milioane de dolari
scris 1 iul 2020

General Motors trebuie să ramburseze facilități fiscale în valoare de 60 de milioane de dolari, în urma închiderii fabricii Lordstown Assembly, în martie 2019, a anunțat marți procurorul general al statului Ohio, Dave Yost, transmite Reuters.

Într-un document adresat Ohio Tax Credit Authority, Yost a afirmat că GM a acceptat în 2009 să mențină producția la fabrica din nord-estul Ohio până în 2028 și să păstreze 3.700 de locuri de muncă până în 2040, în schimbul facilităților fiscale, scrie News.ro.

”Cerem banii care aparțin Ohio, nici mai mult nici mai puțin”, a afirmat Yost într-un comunicat.

Transfăgărășanul - redeschis circulației CITEȘTE ȘI Transfăgărășanul - redeschis circulației

Yost a arătat în document că GM nu și-a respectat contractul.

”Crede vreo persoană rațională că, dacă pantoful era pe un alt picior, GM ar fi renunțat la cele 60 de milioane de dolari plătite în cadrul unui contract, când cealaltă parte a optat să nu îl respecte?”, a întrebat procurorul.

Yost a făcut referire la un studiu referitor la închiderea fabricii Lordstown a GM, care a avut ca rezultat pierderea a 8.000 de locuri de muncă și a unor activități economice locale de peste 8 miliarde de dolari, în timp ce districtul școlar local depindea de fabrică pentru 10% din bugetul său.

GM a anunțat marți că ”și-a demonstrat dedicarea față de Ohio prin investițiile de peste 3,3 miliarde de dolari efectuate în acest stat din 2009... Dorim să continuăm dialogul cu statul”.

În 2016, GM avea 4.500 de angajați la Lordstown și a renunțat la ultimii 1.500 de angjați când a oprit producția automobilului Chevrolet Cruze din cauza vânzărilor scăzute.

GM a vândut fabrica startupului de vehicule electrice Lordstown Motors, care speră să înceapă producția anul viitor, cu câteva sute de muncitori.

GM și LG Chem investesc 2,2 miliarde de dolari pentru construcția unei fabrici destinate producției de celule de baterii la Lordstown, csre va crea 1.10 de locuri de muncă.

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a declarat săptămâna trecută că statul nu trebuie ”în mod obligatoriu să primească banii înapoi, dar că vrea să vadă lucruri care promovează locurile de muncă din Ohio...Nu urmărim în mod activ recuperarea banilor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
ohio