Google cumpără producătorul de ochelari pentru pentru realitate augmentată North

Google cumpără producătorul de ochelari pentru pentru realitate augmentată North
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 iul 2020

Google a achiziționat compania canadiană North, care dezvoltă ochelari de realitate augmentată și cu ajutorul căreia speră să-și susțină propriile planuri de dezvoltare a unor produse din această arie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Zvoruile din ultimele zile s-au concretizat, iar Google a ajuns la un acord pentru achiziționarea North, un producător canadian de ochelari care a lansat până acum un singur produs.

Google spune că apreciază expertiza tehnică a celor de la North și că speră să o poată folosi în propriile eforturi hardware din această zonă, unde încearcă să dezvolte ceea ce oficialii companiei numesc “computing ambient”.

Aplicația chineză TikTok, interzisă în India CITEȘTE ȘI Aplicația chineză TikTok, interzisă în India

Detaliile tranzacției nu au fost anunțate, însă analiștii estimau înainte de oficializarea acesteia că Google va plăti în jur de $180 milioane.

North a reușit să creeze mult interes în jurul primului și singurului produs lansat până acum, însă vânzările ochelarilor numiți Focals au fost foarte mici. Compania canadiană lucra deja la o nouă versiune, care nu va mai fi realizată acum, după vânzare.

De asemenea, în urma tranzacției, North va opri treptat funcționalitatea ochelarilor Focals, astfel că puținii oameni care i-au cumpărat nu îi vor mai putea folosi. Foclas costau inițial 1.000 de dolari, dar au fost ieftiniți la 600 de dolari în urma vânzărilor slabe.

Din cauza vânzărilor slabe, North a fost nevoită anul trecut să disponibilizeze 150 dintre angajații care avertizaseră conducerea de la început că prețul prea mare cerut va crea probleme de vânzare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
north
realitate augmentat
ochelari