General Motors va rechema aproape 1 milion de SUV-uri în SUA, din cauza riscului de explozie a airbag-urilor

General Motors va rechema aproape 1 milion de SUV-uri în SUA, din cauza riscului de explozie a airbag-urilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2023

General Motors va rechema aproape 1 milion de vehicule sport utilitare din Statele Unite, deoarece dispozitivul de umflare a airbagului șoferului ar putea exploda în timpul declanșării acestuia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rechemarea acoperă 994.763 de vehicule Buick Enclave, Chevrolet Traverse și GMC Acadia, din anii 2014 până în 2017, cu module produse de ARC Automotive.

Statele Unite au cerut rechemarea a 67 de milioane de dispozitive de umflare a airbagurilor CITEȘTE ȘI Statele Unite au cerut rechemarea a 67 de milioane de dispozitive de umflare a airbagurilor

Dealerii vor înlocui modulul airbagului șoferului, scrie News.ro

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat că un șofer din Michigan al unui Chevrolet Traverse din 2017 a fost implicat într-un accident în care dispozitivul de umflare a airbagului șoferului din față s-a rupt în timpul declanșării, provocând răni faciale.

O inspecție din 25 aprilie a confirmat că airbagul frontal al șoferului s-a rupt în vehicul.

GM a spus că încă investighează problema, cu asistența unei firme de inginerie terță parte.

”GM ia această măsură extinsă dintr-o abundență de precauție și cu siguranța clienților noștri drept cea mai mare prioritate a noastră”, a spus producătorul auto din Detroit.

Compania a spus că a avut cunoștință de două rupturi anterioare ale dispozitivelor de umflare a airbagurilor produse de ARC, în vehiculele Chevrolet Traverse din 2015, iar GM a efectuat anterior două retrageri, de aproximativ 3.000 de dispozitive de umflare ARC.

Toate cele trei evenimente de rupere la vehiculele Chevrolet Traverse au implicat aceeași variantă de umflare.

Șefii Samsung Electronics și Tesla au discutat despre cooperarea pe segmentul industriilor de înaltă tehnologie CITEȘTE ȘI Șefii Samsung Electronics și Tesla au discutat despre cooperarea pe segmentul industriilor de înaltă tehnologie

ARC a remarcat într-o scrisoare făcută publică vineri că nicio cauză fundamentală a acestor rupturi nu a fost identificată de ARC sau GM.

ARC a spus că evaluează domeniul de aplicare al retragerii GM.

Administrația pentru siguranța traficului pe autostrăzi din Statele Unite (NHTSA) a cerut rechemarea a 67 de milioane de dispozitive de umflare a airbagurilor, deoarece crede că există un defect de siguranță, dar furnizorul auto ARC Automotive a respins cererea autorității de reglementare din SUA, potrivit documentelor publicate vineri

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
suv
airbag