General Motors vrea din nou în Europa, cu vehicule autonome. Compania a prezentat primele exemplare Bolt EV self-driving

General Motors vrea din nou în Europa, cu vehicule autonome. Compania a prezentat primele exemplare Bolt EV self-driving
scris 12 dec 2017

Marry Bara, CEO-ul General Motors, a declarat că producătorul american de automobile s-ar putea întoarce în Europa, deoarce „nimic nu ne oprește”.

După ce a vândut toate operațiunile europene în ultimii 10 ani, General Motors visează acum din nou la una dintre cele mai mari piețe de automobile din lume, cea din Europa. Șefa companiei GM a declarat jurnaliștilor că „nimic nu ne oprește să ne întoarcem în Europa”, ca răspuns la una din întrebările primite pe această temă. Cea care conduce acum destinele companiei a precizat că întoarcerea ar fi posibilă mai degrabă ca furnizor de tehnologie pentru viitoarele mașini autonome, decât ca producător de automobile pentru piața de volum. În acest moment, GM mai are o singură ancoră în Europa, compania Cadillac Europe, cu sediul în Elveția, care vinde și modelele Chevrolet Camaro și Corvette. Vânzările celor două mărci sunt mai mult simbolice, de câteva exemplare lunar.

Prezența General Motors în Europa s-a diminuat până aproape de zero în ultimul deceniu, începând cu vânzarea mărcii Saab, apoi cu retragerea Chevrolet de pe piața europeană, pentru ca eșecul să culmineze cu vânzarea Opel/Vauxhall celor de la PSA, într-un moment dramatic din punct de vedere financiar pentru cele două mărci.

Cele mai multe Porsche Panamera vândute în Europa sunt echipate cu motorizare hibrid CITEȘTE ȘI Cele mai multe Porsche Panamera vândute în Europa sunt echipate cu motorizare hibrid

Pe de altă parte, GM, care a încasat 1,3 miliarde euro pentru Opel, ar putea fi nevoită să returneze o parte din bani, dacă solicitările PSA Group se vor dovedi întemeiate. Aceștia acuză GM că a mințit în legătură cu emisiile mașinilor Opel și mai ales în legătură cu planurile de reducere a acestora, fapt ce ar putea aduce amenzi usturătoare companiei din partea UE.

Declarațiile CEO-ului General Motors privind o posibilă întoarcere în Europa vin în contextul în care, pe piața din SUA, compania investește în mașini electrice și în tehnologiile pentru mașini autonome. Modelul Chevrolet Bolt autonom a fost prezentat publicului cu promisiunea că va deveni realitate, sub forma unor servicii de ride sharing și ride hailing, în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
gm
general motors
masini electrice
chevrolet
bolt
masini autonome