George Soros a cumpărat o participație la startupul de vehicule electrice Rivian

George Soros a cumpărat o participație la startupul de vehicule electrice Rivian
scris 13 feb 2022

Investitorul miliardar George Soros a cumpărat aproape 20 de milioane de acțiuni ale startup-ului de camioane electrice Rivian Automotive, în trimestrul încheiat pe 31 decembrie, au arătat vineri declarațiile depuse la autoritatea de reglementare a bursei americane, transmite Reuters.

Cele 19.835.761 de acțiuni, în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari la acea vreme, fac din Soros Fund Management printre cei mai importanți investitori într-o companie care nu a produs încă un vehicul, scrie News.ro.

Primăria Capitalei vrea să introducă mai multe sensuri unice și benzi pentru transportul în comun CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei vrea să introducă mai multe sensuri unice și benzi pentru transportul în comun

Rivian, care este deținută în proporție de 20% de Amazon.com, ar urma să ofere companiei de comerț electronic peste 100.000 de camioane electrice.

Compania, cu sediul în Irvine, California, a declarat în decembrie că se așteaptă ca producția să fie mai mică ”cu câteva sute de vehicule” față de ținta de 1.200 pentru 2021, din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare, evidențiind dificultățile de creștere a producției pentru a concura liderul vehiculelor electrice Tesla.

Acțiunile Rivian au scăzut vineri cu 9%, iar în ultimul an cu 43%. Prețul acțiunilor este mai mic cu 67% față de maximul de 179,46 dolari pe unitate atins pe 16 noiembrie, la mai puțin de o săptămână după ce a strâns 12 miliarde de dolari în cel mai mare debut al acțiunilor unei companii în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
george soros
rivian