GM a redus estimarea producției de vehicule electrice și a aprobat răscumpărarea unor acțiuni în valoare de 6 miliarde de dolari

GM a redus estimarea producției de vehicule electrice și a aprobat răscumpărarea unor acțiuni în valoare de 6 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024

General Motors și-a redus prognoza anuală referitoare la producția sa de vehicule electrice și a anunțat un nou plan de răscumpărare de acțiuni, în valoare de 6 miliarde de dolari, deoarece producătorul de automobile beneficiază de cererea pentru modelele sale pe benzină, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

GM estimează acum că nivelul superior al producției sale de vehicule electrice din 2024 va fi de 250.000 de unități, în scădere față de o estimare anterioară de 300.000 de unități, a declarat directorul financiar al producătorului de automobile, Paul Jacobson, în cadrul Deutsche Bank Global Auto Industry Conference, scrie News.ro.

FOTO Hyundai prezintă primele imagini cu modelul electric care va rivaliza cu Dacia Spring CITEȘTE ȘI FOTO Hyundai prezintă primele imagini cu modelul electric care va rivaliza cu Dacia Spring

Anul trecut, GM a anunțat o răscumpărare de acțiuni în valoare de 10 miliarde de dolari, în urma încheierii unui nou contract de muncă costisitor cu United Auto Workers (UAW).

”Suntem foarte concentrați pe profitabilitatea afacerii noastre cu vehicule alimentate cu benzină, creștem și îmbunătățim profitabilitatea afacerii noastre cu vehicule electrice”, a spus CFO Paul Jacobson, adăugând că compania va continua să returneze capital acționarilor.

Directorul financiar al Ford Motor, John Lawler, a declarat în cadrul aceleiași conferințe că producătorul auto este pe cale să-și livreze planul de reducere a costurilor de 2 miliarde de dolari și a adăugat că va realiza acest lucru prin modificări de materiale și design.

GM nu a oferit un interval de timp pentru cea mai recentă răscumpărare de acțiuni, dar a spus că această măsură îi va permite ”să racumpere oportunist acțiuni”, după finalizarea planului existent.

Acțiunile GM au fost sub presiune în cea mai mare parte a anului 2023, deoarece s-a confruntat cu greva UAW și probleme la unitatea sa de vehicule autonome Cruise.

CEO-ul Mary Barra a recunoscut în apelurile anterioare privind veniturile că acțiunile companiei, care au închis luni la 47,57 USD, au fost o dezamăgire de la IPO-ul lor din 2010.

„Green Deal” va fi reevaluat după victoria dreptei în Europa. Interzicerea mașinilor cu combustie va fi anulată. Manfred Weber, liderul PPE: \ CITEȘTE ȘI „Green Deal” va fi reevaluat după victoria dreptei în Europa. Interzicerea mașinilor cu combustie va fi anulată. Manfred Weber, liderul PPE: "A fost o greșeală"

Acțiunile companiei, care are o capitalizare de piață de aproape 54 de miliarde de dolari, au crescut marți cu aproximativ 1%.

Titlurile companiei au crescut cu aproximativ 50% de când GM a anunțat răscumpărarea de acțiuni de 10 miliarde de dolari, la sfârșitul lunii noiembrie.

Grupul Și-a majorat dividendul cu 33%, la 12 cenți pe acțiune, în ianuarie.

Ford Motor s-a angajat, de asemenea, să returneze 40% până la 50% din fluxul său de numerar investitorilor și a anunțat în februarie un dividend suplimentar de 18 cenți pe acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
gm
acțiuni
vehicule electrice