Greva STB a dus la pierderi de 13-14 milioane de lei, a anunțat primarul Nicușor Dan: O să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă

Greva STB a dus la pierderi de 13-14 milioane de lei, a anunțat primarul Nicușor Dan: O să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2022

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a estimat că greva de la Societatea de Transport București a generat pierderi de 13-14 milioane de lei.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

„Există o pierdere cam de 13-14 milioane de lei. (…) Această companie este subordonată Consiliului. Are o adunare generală, un consiliu de administrație și un director. Tot ce au făcut aceste conduceri ale societății de transport a fost să aplice legea și contractele între ea și diferiți angajați. În momentul acesta s-au constituit comisii de disciplină care analizează ce s-a întâmplat, iar în urma acestor comisii de disciplină o să vedem inclusiv oameni cărora li se va desface contractul de muncă, pentru că realmente nu au respectat ceea ce scrie în el”, a spus Nicușor Dan, pentru B1 TV.

VIDEO Câștigător anunțat la licitația de finalizare a singurului tronson lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca CITEȘTE ȘI VIDEO Câștigător anunțat la licitația de finalizare a singurului tronson lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca

Pe de altă parte, el a precizat că ar trebui avut în vedere cine sunt „cei care au incitat” la acțiunea ilegală de protest.

„Ani de zile această societate a fost condusă practic de sindicat. Am vorbit cu oameni care mi-au spus: Nu intrai în sindicat, primeai turele cele mai grele sau stăteai sau nu ți se repara mașina. Și în sfârșit există o încercare de a organiza această societate de transport public în mod profesionist, pe bază de principii de management. Și de aici a venit această solicitare care părea absurdă, de demitere a directorului general”, a spus Nicușor Dan.

Edilul-șef a mai precizat că situația STB a fost „stabilizată”, în condițiile în care la începutul mandatului său societatea avea datorii de 1,2 miliarde lei. Totodată, el a precizat că STB va fi reformată, scrie Agerpres.

„O să fim foarte atenți la consumul de motorină. O să fim foarte atenți la acele creșteri artificiale de venituri, prin chematul oamenilor din zile libere. O să fim foarte atenți la urmărirea prin cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public a respectării orarelor. O să avem în continuare controale și o să implementăm foarte curând un sistem unitar informatic pe toate autobuzele, astfel încât să vedem cine pleacă, din vina lui, în întârziere din stație”, a declarat edilul general.

În ce privește o eventuală externalizare a unor activități, precum cea de pază, Nicușor Dan a declarat că o parte dintre angajații care se ocupau de acest aspect ar urma să fie direcționați către activitatea de control sau cea de curățenie a autovehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
stb