Grindeanu anunță - A fost semnat cel mai mare contract de autostradă

Grindeanu anunță - A fost semnat cel mai mare contract de autostradă
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că, a fost semnat contractul pentru lotul Cornetu – Tigveni (37,4 km), din cel mai important rutier al Românei, și a adăugat că acest contract pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu - Pitești va fi cel mai mare semnat de CNAIR, cu o valoare de 5,32 miliarde de lei.

Anterior, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a demarat procedurile administrative necesare semnării contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu - Pitești (Cornetu - Tigveni).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Potrivit unui comunicat al companiei de drumuri, procedura pentru semnarea acestui contract cu câștigătorul desemnat inițial de CNAIR este posibilă după respingerea de către CNSC a unei contestații privind rezultatul procedurii de achiziție publică.

 The Guardian - Scurgere masivă de documente: Uber a încălcat legile, a păcălit poliția și a făcut lobby în secret pe lângă guverne CITEȘTE ȘI The Guardian - Scurgere masivă de documente: Uber a încălcat legile, a păcălit poliția și a făcut lobby în secret pe lângă guverne

Pe 12 mai 2022, CNAIR a desemnat câștigător al acestui contract tot Asocierea Webuild SPA - Tancrad SRL, cu prețul de 5,323 miliarde de lei, fără TVA.

Construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești (37,4 km) va dura 57 de luni și va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile. Contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt: 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 km/galerie, nod rutier Cornetu și nod rutier Văleni, ecoduct în zona localității Călinești.

Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni) și secțiunea 2 (Boița-Cornetu) au o lungime totală de 68,73 km și formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu - Pitești care va traversa efectiv Carpații, precizează CNAIR. 

viewscnt
Afla mai multe despre
webuild-tancrad
cnair