CFR prezintă prima "lista neagră"

CFR prezintă prima "lista neagră"
scris 11 iul 2022

CFR SA  anunță că a emis primele documente constatatoare intermediare negative la contractele feroviare, generate, conform companiei, de întârzieri la lucrări.

Astfel, pentru contractele de execuție lucrări au fost emise documente pentru următoarele asocieri:

Asocierea Webuild-FCC-Salcef-Thales

Asocierea RailWorks (formată din AKTOR S.A., Alstom Transport S.A. și Arcada Company S.A.)

Asocierea FCC Construccion SA - ASTALDI SpA - CONVENSA (Contratas y Ventas, S.A.)

Asocierea RailWorks Simeria-Sighisoara

Asocierea RailWorks (formată din AKTOR SA , Alstom Transport SA și ARCADA)

Asocierea ALSTOM TRANSPORT S.A. - SWIETELSKY BAUGESELLSCHAFT m.b.H. - ASTALDI S.p.A. - S.C. EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. - DAFORA S.A.

Tarom se \ CITEȘTE ȘI Tarom se "împrumută" de la Blue Air

Pentru contractele de consultanță și verificarea execuției lucrărilor a fost emis documentul pentru asocierea:

Asocierea Metropolitană Milanese S.p.A. (formată din SC Exe Company Ro SRL, Progettisti Associati Tecnarc SRL, 3TI Progetti Italiza Ingeneria Integrata SPA)

CFR SA transmite că lansează astfel un semnal de alarmă, de care trebuie să țină cont toți antreprenorii, astfel încât să-și îmbunătățească activitatea, să accelereze ritmul de lucru și să recupereze întârzierile înregistrate în derularea contractelor.

Iohannis a promulgat o lege care amână dezvoltarea aeroportului Otopeni cu șase ani CITEȘTE ȘI Iohannis a promulgat o lege care amână dezvoltarea aeroportului Otopeni cu șase ani

Conform prevederilor Articolului 161 alin. (5^2) din HG nr. 394/2016 cu modificările și completarile ulterioare: "Prin excepție de la termenele prevăzute la art. 161 alin. (1) lit. a)-e), autoritatea contractantă are dreptul de a emite documente constatatoare și pe perioada derulării contractului, la fiecare 90 de zile de la momentul semnării contractului, în cadrul cărora vor fi consemnate cel puțin stadiul contractului și, dacă este cazul, eventualele întârzieri/deficiențe în implementarea contractului, precum și eventualele daune cauzate din culpa contractantului".

Documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate și vor reflecta stadiul la zi, pentru fiecare contract în parte.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
lista