Grupul Renault a cumpărat 35% dintr-o companie specializată pe dezvoltarea de vehicule autonome

Grupul Renault a cumpărat 35% dintr-o companie specializată pe dezvoltarea de vehicule autonome
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2017

Grupul francez Renault, din care face parte și Dacia, a anunțat achiziția a 35% din Autonomous Vehicle Simulation (AVS), companie specializată pe dezvoltarea de vehicule autonome, creată împreună cu Oktal, o filială a firmei franceze de inginerie aeronautică Sogeclair.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția va consolida capacitatea grupului în domeniu dezvoltării și testării vehiculelor autonome, potrivit reprezentanților companiei. Grupul Renault-Nissan s-a angajat să lanseze peste 10 vehicule cu capacități autonome până în 2020, scrie News.ro.

AVS va achiziționa resursele din zona auto ale Oktal. În această tranzacție este inclus și software-ul SCANeR, instrument de simulare a șofatului deja implementat de Renault și Nissan.

”Alianța a început să facă deja teste virtuale cu vehicule autonome folosind software-ul de simulare SCANeRTM, inventat de Renault și co-dezvoltat cu Oktal”, se arată în comunicat.

FOTO United Airlines în noi controverse: a obligat o femeie să-și țină copilul în brațe, deși a cumpărat două locuri pe ruta Hawaii-Boston CITEȘTE ȘI FOTO United Airlines în noi controverse: a obligat o femeie să-și țină copilul în brațe, deși a cumpărat două locuri pe ruta Hawaii-Boston

Renault-Nissan va deveni în acest an cel mai mare producător auto mondial, devansând grupul Volkswagen și Toyota, potrivit directorului general Carlos Ghosn, care acum doi ani anticipa că alianța va deveni unul dintre primii trei constructori din lume până în 2018.

Dacia a înregistrat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri de când a fost achiziționată de către grupul Renault, 20,77 miliarde lei (4,6 miliarde euro), cu 8,35% mai mult decât în 2015, pe fondul unui avans al exporturilor și al cererii crescute pentru modelul Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault