Harley-Davidson va transfera o parte din producția de motociclete din SUA, pentru a evita plata de tarife în UE

Harley-Davidson va transfera o parte din producția de motociclete din SUA, pentru a evita plata de tarife în UE
scris 26 iun 2018

Harley-Davidson va transfera o parte din producția de motociclete din Statele Unite la facilitățile sale internaționale, pentru a evita plata tarifelor punitive în Uniunea Europeană, care ar costa compania 90-100 de milioane de dolari pe an, transmite Reuters.

Transferarea producției este o consecință neintenționată a tarifelor impuse de administrația Trump pentru oțel și aluminiu, la începutul acestei luni, măsură destinată protejării locurilor de muncă din Statele Unite, scrie News.ro.

Ca reacție la tarifele americane, Uniunea Europeană a impus din 22 iunie taxe de 25% pentru unele produse americane, între care motocicletele Harley mari.

Acțiunile Harley-Davidson au scăzut luni cu peste 5%.

Tarom confirmă că a vândut cele două aeronave A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman, unui startup, Armenia Airways, cu aproape 5,5 milioane euro CITEȘTE ȘI Tarom confirmă că a vândut cele două aeronave A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman, unui startup, Armenia Airways, cu aproape 5,5 milioane euro

Într-un document depus la autoritățile de reglementare, compania din Wisconsin a apreciat că taxele punitive vor avea ca rezultat o creștere a costurilor de circa 2.200 de dolari pentru o motocicletă medie exportată din Statele Unite în Uniunnea Europeană, dar nu a oferit mai multe detalii.

Harley-Davidson a anunțat că nu va mări prețurile cu amănuntul sau en-gros și că anticipează că tarifele vor avea ca rezultat o creștere a costurilor de 30-45 de milioane de dolari pentru restul anului 2018.

Pentru a compensa scăderea cererii în SUA, Harley a intenționat să crească vânzările de motociclete îm străinătate la 50% din volumul total al vânzărilor, de la 43% în prezent.

În ianuarie, compania a anunțat închiderea unei fabrici în Kansas City, Missouri, în cadrul uni plan de consolidare, după ce livrările de motociclete au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii șase ani.

În 2017, Harley a vândut aproape 40.000 de motociclete noi în Europa, care au reprezentat anul trecut peste 16% din vânzările companiei. Veniturile obținute în țările UE au fost pe locul al doilea după cele din Statele Unite.

Harley a precizat că creșterea producției la fabricile din străinătate vor necesita investiții, iar întreg procesul va dura între 9 și 18 luni.

Compania nu are unități de producție în Europa. Harley are trei fabrici în afara SUA, în Brazilia, India și Thailanda.

Grupul german Daimler, producătorul automobilelor Mercedes-Benz, a redus săptămâna trecută estimările de profit pentru 2018, din cauza tensiunilor comerciale în creștere. BMW a anunțat că analizează posibile opțiuni strategice, pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre China și Statele Unite.

Acțiunile Harley s-au depreciat cu circa 6% de la începutul lunii martie, când au început conflictele comerciale dintre SUA și Uniunea Europeană, iar de la sfârșitul lunii decembrie 2017 cu 15%.

viewscnt
Afla mai multe despre
harley-davidson
motociclete