Volkswagen a depășit toate recordurile cu modelul electric I.D. R Pikes Peak

Volkswagen a depășit toate recordurile cu modelul electric I.D. R Pikes Peak
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 iun 2018

Pilotul Romain Dumas, la volanul modelului Volkswagen I.D. R Pikes Peak, a depășit toate recordurile de timp pe celebra cursă Pikes Peak, într-un efort de marketing pentru noua generație de automobile electrice sub logoul I.D.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O urcare istorică, realizată de pilotul Romain Dumas în 7 minute și 57 de secunde, pe vârful Pikes Peak, la volanul prototipului sport I.D. R Pikes Peak, a marcat depășirea recordurilor realizate pe acest traseu cu mașini cu motoare cu ardere internă, inclusiv recordul realizat de Sebastian Loeb (cu 16 secunde mai lent), în 2013. Pentru companie a reprezentat un efort de marketing uriaș, care atrage atenția și mai mult asupra mașinilor cu propulsie electrică pe care marca le va lansa sub denumirea I.D. începând de anul viitor.

Modelul I.D. R a fost construit special pentru această cursă, având un motor de 500 kW (680 CP), 1.100 kg, cu tot cu baterii, și un eleron uriaș capabil să asigure o forță de apăsare suficientă.

VIDEO Audi și Airbus au primit undă verde pentru testarea unui prototip de taxi zburător în Germania CITEȘTE ȘI VIDEO Audi și Airbus au primit undă verde pentru testarea unui prototip de taxi zburător în Germania

„I.D. R Pikes Peak este avangarda sport a familiei I.D. de la Volkswagen. Astăzi am văzut de ce este capabilă această tehnologie”, a declarat Frank Welsch, membru al boardului VW, responsabil de dezvoltare. „Fiecare angajat VW poate fi extrem de mândru de rezultatul de azi.”

Cursa de la Pikes Peak are aproape 20 de kilometri, 156 de viraje, iar cei care se încumetă să încerce au la dispoziție o singură încercare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
pikes peak
i.d.
masini electrice