Heathrow a redevenit aeroportul cel mai tranzitat din Europa

Heathrow a redevenit aeroportul cel mai tranzitat din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2022

Aeroportul britanic Heathrow, situat în vestul Londrei, și-a recuperat titlul de cel mai tranzitat aeroport din Europa, înregistrând în perioada iulie - septembrie peste 5,8 milioane de pasageri, un număr ce îl depășește pe cel al rivalilor din orașe precum Paris, Amsterdam, Frankfurt sau Madrid, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anul trecut, Heathrow a pus pe seama strictelor norme de călătorie impuse din cauza pandemiei - comparativ cu alte aeroporturi europene - faptul că a rămas pe poziția a zecea în Europa din punct de vedere al tranzitului, după ce în 2019 fusese numărul unu, scrie Agerpres.

CONFIRMARE Grupul german Knauf va investi peste 200 milioane euro în construcția a două fabrici în România - cea mai mare investiție din domeniu a ultimilor ani CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul german Knauf va investi peste 200 milioane euro în construcția a două fabrici în România - cea mai mare investiție din domeniu a ultimilor ani

De la ridicarea restricțiilor de călătorie în martie, Heathrow a fost în creștere și a ajuns în septembrie la 5,8 milioane de pasageri care au optat pentru acest aeroport. Totuși, luna trecută, cererea a continuat să fie cu 15% sub nivelul de dinaintea pandemiei, în septembrie 2019.

În ceea ce privește perspectivele din viitor, cererea "va continua să fie incertă" din cauza "creșterii vânturilor economice potrivnice", a unei noi variante de Covid-19 și a escaladării situației din Ucraina.

"Cu toate acestea, ne așteptăm ca zilele din preajma Crăciunului să fie foarte aglomerate", au semnalat reprezentanții aeroportului într-un comunicat, care subliniază că în următoarele 12 luni focusul va fi pe recuperarea capacității, a nivelului serviciilor și rezilienței, la niveluri similare celor anterioare pandemiei.

"Heathrow a crescut în ultimele 12 luni mai mult ca orice aeroport din Europa și am creat o experiență deosebită pentru pasageri pentru majoritatea călătoriilor", a afirmat marți directorul general John Holland-Kaye.

Acesta a subliniat că, în timp ce se confruntă "cu multe vânturi economice nefavorabile, precum cel legat de Covid-19", obiectivul este "revenirea la capacitatea completă și la un serviciu de talie mondială la care pasagerii trebuie să se aștepte cât mai curând posibil".

viewscnt
Afla mai multe despre
heathrow
aeroport