Honda va prezenta la Geneva versiunea de serie a modelului electric Urban EV

Honda va prezenta la Geneva versiunea de serie a modelului electric Urban EV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 ian 2019

Honda va prezenta la Geneva primul model european alimentat exlcusiv electric, unul bazat pe conceptul Urban EV, expus la Franfurt acum doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Honda va prezenta versiunea de serie a modelului Urban EV, un model complet electric, bazat pe conceptul de la Frankfurt 2017, potrivit Automotive News, care citează surse din companie.  Premiera va avea loc la Geneva, anul acesta, la salonul ce are loc în luna martie. Lansarea pe piață ar urma să aibă loc abia un an mai târziu.

Conceptul Urban EV, de la Frankfurt, s-a bucurat de o largă apreciere a publicului și jurnaliștilor la acel moment, mai ales prin prisma designului său, o combinație de proporții retro cu detalii electro.

Takahiro Hachigo, CEO-ul Honda, a declarat la Frankfurt, în momentul prezentării conceptului Urban EV, că “acesta nu este vreo viziune îndepărată în viitor. O versiune de producție a acestui automobil va fi aici în Europa, în 2019”.

Ford a anunțat oficial concedieri în Europa, oprirea producției C-Max și închiderea unor fabrici CITEȘTE ȘI Ford a anunțat oficial concedieri în Europa, oprirea producției C-Max și închiderea unor fabrici

Urban EV a fost dezvoltat pe o platformă complet nouă, destinată vehiculelor electrice, și a avut ca țintă publicul european, mai ales la nivelul aspectului. De altfle, mașina pare că amintește de silueta primei generații VW Golf.

Honda declarase anterior că estimează vânzări de aproximativ 5000 de unități pe an, pentru viitorul model electric european.

Marca japoneză a anunțat că va renunța la motoarele diesel în Europa, urmând să lanseze deja SUV-ul CR-V fără astfel de motoare, înlocuite de versiuni hibrid.

În acest moment, pe piața europeană se vând două modele subcompacte electrice, Renault Zoe și BMW i3, iar în clasa mică este disponibilă VW e-Up. În clasa compactă best-seller-ul Nissan Leaf și VW e-Golf completează oferta din ce în ce mai generoasă de mașini electrice.

Honda va prezenta la Geneva versiunea de serie a modelului electric Urban EV

Honda va prezenta la Geneva versiunea de serie a modelului electric Urban EV

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
urban
masini electrice
urban ev