Hyundai lansează SUV-ul Nexo, un vehicul alimentat cu hidrogen, ce va fi disponibil din acest an la nivel global

Hyundai lansează SUV-ul Nexo, un vehicul alimentat cu hidrogen, ce va fi disponibil din acest an la nivel global
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 ian 2018

Hyundai a prezentat publicului de la CES, în Las Vegas, o nouă generație de vehicule fuel-cell, care vin să extindă gama de vehicule electrice și hibride a producătorului coreean. Noul Nexo este model de serie și va fi introdus pe piață în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hyundai se alătură mărcii Kia la CES, folosind acest eveniment dedicat tehnologiei pentru a-și lansa un model nou, care beneficiază de tehnologia fuel-cell, bazată pe pielele de hidrogen. Nexo este un SUV ce funcționează cu un motoro electric ce preia energia produsă de sistemul revoluționar de celule de hidrogen. În plus, Nexo beneficiază de tehnologii noi de asistență a șoferului, cele care, puse unul lângă altul, constituie tehnologia de conducere autonomă. Printre acestea se numără sistemul de monitorizare a unghiului mort, sistemul de menținere a benzii sau sistemul de asistență Hyundai care utilizează hărți și senzori care regelază automat viteza mașinii.

Chiar dacă propulsia cu celule de hidrogen este încă scumpă, în comparație cu alte sisteme de propulsie alternativă, un astfel de vehicul asigură o autonnomie de 600 de km, ceea ce reprezintă un avantaj uriaș în fața vehiculelor electrice clasice.

Mercedes-Benz, cea mai vândută marcă premium din lume: record de 2,3 milioane de mașini în 2017 CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz, cea mai vândută marcă premium din lume: record de 2,3 milioane de mașini în 2017

Hynudai a dat publciității și o comparație între Tucson FCEV și Nexo, pentru a sublinia continuitatea celor două modele și evoluția, în același timp, a tehnologiei. Astfel, pe lângă faptul că Nexo are dimensiuni mai mari în comparație cu Tucson FCEV, motorul său este mai puternic, la fel și bateriile și, implicit performanțele automobilului. 

Hyundai lansează SUV-ul Nexo, un vehicul alimentat cu hidrogen, ce va fi disponibil din acest an la nivel global

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
nexo