Hyundai și Aptiv înființează o companie mixtă de 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de tehnologii destinate conducerii autonome

Hyundai și Aptiv înființează o companie mixtă de 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de tehnologii destinate conducerii autonome
scris 24 sep 2019

Hyundai Motor Group va investi 1,6 miliarde de dolari pentru a dezvolta tehnologii pentru conducere autonomă împreună cu Aptiv, prin intermediul unei companii mixte de 4 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare investiție făcută de un producător auto sud-coreean pentru a ajunge din urmă constructorii auto concurenți pe această piață, transmite Reuters.

Producătorii auto și furnizorii lor formează alianțe pentru a dezvolta tehnologii destinate automobilelor autonome parțial din cauza nevoii de a împărți costurile uriașe, scrie News.ro.

Hyundai a rămas în urma altor producători care au investit deja masiv în dezvoltarea noilor tehnologii pentru vehicule electrice și autonome. De exemplu, BMW și Daimler au anunțat în acest an că vor colabora în domeniul vehiculelor autonome.

GRAFICE Cel mai vândut automobil din lume nu mai este american. Căderi SUV pe 16 piețe CITEȘTE ȘI GRAFICE Cel mai vândut automobil din lume nu mai este american. Căderi SUV pe 16 piețe

Hyundai Motor, Kia Motors și Hyundai Mobis vor contribui împreună cu 1,6 miliarde de dolari în numerar și cu 400 de milioane sub formă de resurse pentru cercetare și dezvoltare, evaluând compania mixtă la 4 miliarde de dolari, au anunțat Hyundai Group și Aptiv, într-un comunicat comun.

Aptiv, care are sediul dentral în Dublin, va deține o participație de 50% la compania mixtă și va contribui cu tehnologie pentru conducere autonomă, proprietate intelectuală și cu aproximativ 700 de angajați concentrați pe dezvoltarea de soluții de conducere autonomă măsurabile.

Noua companie va începe testarea de sisteme integral autonome în 2020 și va avea în 2022 o platformă pentru conducere autonomă gata de producție disponibilă pentru furnizorii de servicii cu robotaxiuri, operatori de flote și producători auto.

Aptiv, care produce componente auto și oferă tehnologie pentru automobile autonome, a fost cunoscută anterior sub numele de Delphi Automotive, care s-a divizat în 2017 în Aptiv și Delphi Technologies.

A fost semnată autorizația de construire pentru Pasajul suprateran Doamna Ghica CITEȘTE ȘI A fost semnată autorizația de construire pentru Pasajul suprateran Doamna Ghica

Firma de analiză a pieței Navigant Research evaluează Aptiv ca fiind pe locul patru în rândul companiilor care produc sisteme penttru conducere autonomă, după Waymo, General Motors și Ford. Hyundai este în prezent în topul primilor 10 producători auto la nivel mondial, potrivit Navigant Research.

Hyundai Motor a anunțat în februarie să va investi 14.700 de mii de miliarde de woni (12,3 miliarde de dolari) în tehnologii ale viitorului, cum sunt conducerea autonomă, conectivitatea și folosirea în comun a mașinilor, până în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai motor group
aptiv
conducere autonoma