IATA dezvoltă un set de aplicații pentru a ajuta pasagerii să respecte restricțiile de călătorie legate de Covid-19

IATA dezvoltă un set de aplicații pentru a ajuta pasagerii să respecte restricțiile de călătorie legate de Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2020

Asociația Internațională pentru Transporturi Aeriene (IATA) dezvoltă un set de aplicații mobile pentru a ajuta pasagerii să respecte restricțiile de călătorie legate de Covid-19 și să transmită în siguranță certificatele pentru teste și vaccinuri operatorilor aerieni și guvernelor, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

IATA, care reprezintă marile companii aeriene din lume, intenționează să lanseze platforma pilot Travel Pass până la sfârșitul anului și să o implementeze pentru telefoanele Android și Apple iOS în prima jumătate a anului viitor, scrie News.ro.

EXCLUSIV Pandemia și restricțiile lasă avioanele \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pandemia și restricțiile lasă avioanele "în aer". Traficul de pasageri pe aeroportul Henri Coandă-Otopeni, cel mai mare al țării, a scăzut dramatic în ultimele 3 zile, la cel mai mic nivel de după lockdown

Companiile aeriene presează, cu un anumit succes, guvernele să înlocuiască cerințele de carantină care sufocă traficul cu testări sistematice pentru Covid-19.

”Prioritatea noastră principală este de a face oamenii să călătorească din nou în siguranță. Aceasta înseamnă să oferim guvernelor încrederea că testarea sistematică pentru Covid-19 poate funcționa ca înlocuitor al carantinei”, a spus șeful pentru securitare al IATA, Nick Careen.”

Sănătatea pasagerilor și alte date nu sunt stocate centralizat, ci autentificate în blockchain, permițând consumatorilor să aibă control asupra datelor pe care le transmit, a arătat IATA.

O nouă aplicație ”Contactless Travel” va combina informațiile despre pașapoarte cu certificatele de testare și vaccinare primite de la laboratoarele participante. De asemenea, se va baza pe registre globale cu cerințe de sănătate și pe centre de testare și vaccinare.

Platforma este construită pe standarde open source, pentru a ajuta la interoperabilitatea cu sistemele existente, inclusiv cu aplicațiile proprii pentru clienți ale companiilor aeriene membre, a arătat IATA.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene
covid-19