IATA: Transportul aerian de pasageri va reveni la nivelul anterior crizei în 2023

IATA: Transportul aerian de pasageri va reveni la nivelul anterior crizei în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2021

Numărul pasagerilor transportați de companiile aeriene din întreaga lume va reveni abia în 2023 la nivelul la care era în 2019, înaintea pandemiei de Covid-19 care a condus la o prăbușire a traficului aerian, a apreciat Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În acest an, numărul pasagerilor ar urma să fie cu 52% sub nivelul la care era înaintea crizei, urmând ca anul viitor să își revină la 88% din nivelul la care era înaintea pandemiei. Abia în 2023 transportul aerian de pasageri va ajunge la nivelul din 2019 (105%) pentru ca la finele deceniului să ajungă la 5,6 miliarde de pasageri, după o creștere medie anuală de 3,9% între 2025 și 2030, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Grupul american Mondelez cumpără Chipita, producătorul 7Days și Fineti, cel mai mare producător de croissante de pe piața locală, care tocmai pregătea extinderea fabricii din România. Acord de 2 miliarde dolari

Cu toate acestea, evoluțiile înregistrate la nivel mondial vor fi diferite de la o regiune la alta. În frunte va fi regiunea Asia-Pacific, pentru care este preconizată o creștere anuală de 5,4%, urmată de Africa și Orientul Mijlociu, creștere de 5%, în timp ce Europa Occidentală va crește cu 2,3% pe an iar America de Nord cu 1,5%.

Pe termen lung (2019-2039), creșterea numărului de pasageri la nivel mondial ar urma să fie de 3,2% pe an, însă cererea, exprimată în venituri pe kilometri parcurși de pasageri (RPK), va fi mai mică. "Acest lucru se datorează evoluțiilor preconizate pentru piețe interne cum este cea din China, unde numărul de pasageri este ridicat iar distanțele mai scurte", explică IATA.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
companii aeriene
pasageri