În ultima decadă, la SpaceX au avut loc peste 600 de accidente de muncă, dintre care unele foarte grave

În ultima decadă, la SpaceX au avut loc peste 600 de accidente de muncă, dintre care unele foarte grave
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 nov 2023

Graba lui Elon Musk și presiunile făcute de acesta pentru ca navele companiei să ajungă cât mai curând pe Marte au dus la trecerea cu vederea a normelor de securitate la Space X, unde foarte mulți oameni au fost răniți în ultimii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din 2014 până în prezent, conform documentărilor făcute de Reuters, la SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk, au fost numărate mai bine de 600 de accidente de muncă.

Cauza indicată de angajații companiei este presiunea pe care Elon Musk o pune pentru ca SpaceX să-și atingă obiectivele și să ajungă cât mai repede pe Marte.

Operațiunile din porturi suspendate în mai multe state după un incident de securitate cibernetică la operatorul DP World Australia CITEȘTE ȘI Operațiunile din porturi suspendate în mai multe state după un incident de securitate cibernetică la operatorul DP World Australia

Din cele peste 600 de accidente de muncă, multe au fost foarte grave - peste 100 de muncitori au suferit tăieturi sau lacerații, 29 cu oase rupte sau dislocări, 17 ale căror mâini sau degete au fost "zdrobite" și nouă cu răni la cap, inclusiv o fractură de craniu, patru comoții cerebrale și o leziune cerebrală traumatică.

Printre accidente au mai fost cinci arsuri, cinci electrocutări, opt care au dus la amputări, 12 leziuni care implică mai multe părți nespecificate ale corpului și șapte lucrători cu leziuni oculare.

Unul dintre angajați, fost militar, a murit după ce, pentru că nu existau curelele necesare pentru legarea unui transport de spumă pentru izolare, s-a așezat pe ea și a căzut în cap în timpul transportului.

Foști și actuali angajați au mărturisit pentru Reuters că accidentele reflectă natura haotică în care se lucrează și sărirea peste normele de siguranță care ar fi necesitat mai mult timp.

„SpaceX renunță la orice ar sta în calea ajungerii cât mai repede pe Marte, inclusiv la siguranța propriilor angajați”, a spus unul din foștii ingineri ai companiei, Tom Moline.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
accidente de muncă
elon musk
marte