Internetul la bordul autocarelor atrage printre clienți și corporatiști și oameni de afaceri

Internetul la bordul autocarelor atrage printre clienți și corporatiști și oameni de afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2018

Echiparea cu internet wi-fi a autocarelor care asigură curse pe rute interne face ca acest mijloc de transport să fie tot mai atractiv pentru călătorii români, inclusiv pentru oameni de afaceri și corporatiști, susține un studiu realizat de compania de transport Memento Bus, parte a grupului Christian Tour.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania estimează că anul acesta, împreună cu transportatorii parteneri, va deservi aproximativ 300.000 de pasageri din Autogara Central Bus București către destinații din țară și străinătate.

“Profilul pasagerilor din autocare s-a schimbat în ultimii ani. Datorită facilităților și condițiilor de la bordul autovehiculelor, între care accesul gratuit la internet, foarte mulți tineri care lucrează în corporații călătoresc în prezent cu autocarul. Vedem și oameni de afaceri care merg cu autocarul pe distanțe scurte precum București-Pitești sau București-Brașov. În plus, să nu uităm că și în România a apărut fenomenul de ride-sharing, iar autocarul este o idee foarte bună pentru adepții curentului”, spune Mircea Fărtăiș, directorul Departamentului Transporturi din cadrul Christian Tour, grupul care deține Memento Bus și Autogara Central Bus București.

DOCUMENT Propunerea oficială a Finanțelor pentru Declarația unică: Nou termen, bonusuri de 5%, impozit reținut la sursă pentru venitul din drepturi de proprietate intelectuală CITEȘTE ȘI DOCUMENT Propunerea oficială a Finanțelor pentru Declarația unică: Nou termen, bonusuri de 5%, impozit reținut la sursă pentru venitul din drepturi de proprietate intelectuală

Studiile făcute de compania de transport arată că, în România, transportul rutier de persoane rămâne un înlocuitor al deplasărilor cu mașinile private, mai ales când vremea este foarte rea și șoferii autoturismelor nu vor să riște sau să stea imobilizați la volan multe ore. 

Și prețul face ca deplasările în străinătate cu autocarul, pe distanțe de sub o mie de kilometri, să fie o variantă avută în vedere.

De la inaugurarea în februarie 2017, Central Bus Station a deservit circa 94.000 de călători. Anul acesta, reprezentanții Memento Bus și transportatorii parteneri își propun să ajungă la aproximativ 300.000 de pasageri care vor călători din acest hub pe rute interne, externe, transferuri de la Aeroportul Otopeni și programe turistice. “Potrivit estimărilor, aproximativ 800 de călători vor pleca sau sosi zilnic în Central Bus Station și suntem convinși că există toate premisele pentru a face acest salt de peste trei ori”, a precizat Mircea Fărtăiș.

Astfel, calculele companiei arată că un număr de peste 70.000 de turiști vor călători cu charterele cu autocarul pe rute externe spre destinații precum Corfu, Parga, Lefkada, Thassos, Zakynthos, Halkidiki, Riviera Olimpului, Kusadasi și Bulgaria. Alți peste 90.000 de pasageri vor călători pe rutele interne (Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Brașov, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Timișoara, Constanța, Galați, Iași, Suceava și litoral), operate de Memento Bus și de transportatori parteneri. Mai bine de 30.000 de turiști urmează să fie transbordați în 2018 pentru circuitele Christian Tour si programele SeniorVoyage, iar diferența până la 300.000 de călători va rezulta din serviciul de Shuttle Bus de pe Aeroportul Otopeni.

Începând din februarie anul acesta, Memento Bus operează primul și singurul program regulat de ShuttleBus de pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă”. Pasagerii care aterizează pe Otopeni pot fi transferați la hotelurile din Capitală unde au cazare, precum și la Autogara Central Bus, de unde pot călători cu autocarele Memento Bus spre orașe din țară.

Memento Bus face parte din grupul Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România, având o flotă formată din 24 de autocare și 13 microbuze.

Christian Tour este cel mai mare operator de chartere din România. Compania condusă de frații Cristian și Marius Pandel activează de 21 de ani pe piața vacanțelor, fiind unul dintre cele mai longevive branduri de turism din țară. Touroperatorul deține 40 de agenții proprii în România și este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online).

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
autocare
memento bus