Intesa Sanpaolo Bank câștigă licitația pentru finanțarea proiectului de transport public verde în București

Intesa Sanpaolo Bank câștigă licitația pentru finanțarea proiectului de transport public verde în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a fost selectată de Primăria Municipiului București, în urma unei licitații pentru contractarea unui împrumut de 150 de milioane de lei, având drept scop finanțarea mai multor investiții publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Creditul se încadrează în categoria finanțărilor verzi și va fi folosit pentru cofinanțarea proiectului "Achiziționare mijloace de transport mai puțin poluante necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul București", ce face parte dintr-o serie de investiții publice vitale pentru oraș, cu un accent deosebit pe mobilitatea urbană și reducerea impactului asupra mediului. Fondurile acordate vor fi utilizate pentru achiziționarea a 100 de troleibuze cu autonomie, un pas important către modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii de transport public a orașului.

FOTO Celebrele autobuze roșii din Londra, pe punctul de a fi schimbate cu unele chinezești electrice CITEȘTE ȘI FOTO Celebrele autobuze roșii din Londra, pe punctul de a fi schimbate cu unele chinezești electrice

“Apreciez interesul arătat pentru finanțarea celor 100 de troleibuze, achiziție deosebit de importantă pentru oraș și cetățeni, având în vedere că mijloacele de transport achiziționate sunt nepoluante și mai mult de jumătate din parcul STB trebuie modernizat.PMB își dorește ca în viitorul apropiat să investească și mai mult în domeniul mobilității, ca urmare, implicarea sectorului bancar reprezintă un factor esențial”, a declarat Nicușor Dan, Primarul General al Municipiului București.

Creditul a fost acordat pe o perioadă de 10 ani, oferind Primăriei Municipiului București resursele financiare necesare pentru a-și îndeplini obiectivele de dezvoltare urbană durabilă. Prin intermediul acestei finanțări se va implementa "Programul privind îmbunătățirea calității aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane".

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo bank
primăria municipiului bucurești
troleibuze