Investitorii instituționali nordici cer Tesla să dea înapoi în conflictul cu sindicatele suedeze

Investitorii instituționali nordici cer Tesla să dea înapoi în conflictul cu sindicatele suedeze
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2023

Un grup de investitori instituționali nordici au declarat, într-o scrisoare către Tesla, că sunt profund îngrijorați de conflictul dintre companie și sindicatele din Suedia și i-au cerut să-și reconsidere abordarea față de negocierea colectivă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tesla se confruntă cu o reacție din partea sindicatelor și a unor fonduri de pensii din regiune din cauza refuzului său de a accepta o cerere din partea mecanicilor suedezi pentru drepturi de negociere colectivă care să acopere salariile și alte condiții, scrie News.ro.

 

Un grup de investitori nordici, care include cel mai mare fond de pensii din Norvegia, KLP, Folksam din Suedia și PFA și PensionDanmark din Danemarca, au declarat că modelul suedez al pieței muncii le-a permis nordicilor să prospere.

Modelul înseamnă că angajatorii și sindicatele cad de acord cu privire la condițiile de muncă și salariile cu foarte puțină implicare a guvernului.

”Noi, ca investitori nordici, recunoaștem tradiția veche de un deceniu a negocierilor colective și, prin urmare, îndemnăm Tesla să-ți reconsidere abordarea actuală față de sindicate”, au spus în scrisoare investitorii, care au active de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari în administrare.

Tesla a reușit să evite contractele colective de muncă cu cei aproximativ 127.000 de lucrători ai săi, iar CEO-ul Elon Musk a vorbit despre opoziția sa față de sindicate.

Liniile Aeriene Române, noua companie aviatică propusă în România. Cui vor fi ofertate cursele CITEȘTE ȘI Liniile Aeriene Române, noua companie aviatică propusă în România. Cui vor fi ofertate cursele

Litigiul de muncă dintre Tesla și un sindicat suedez a stârnit greve de simpatie în întreaga regiune și a determinat unele fonduri de pensii să-și vândă acțiunile la companie.

Tesla, care a revoluționat piața mașinilor electrice, spune că angajații săi suedezi au condiții la fel de bune sau mai bune decât cele pe care le cere sindicatul. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
sindicate
suedia