Airbus intenționează să își diminueze producția cu 40%

Airbus intenționează să își diminueze producția cu 40%
scris 29 iun 2020

Constructorul aeronautic european Airbus își va reduce producția și livrările cu aproximativ 40% în următorii doi ani și în consecință se va despărți de unii dintre angajați, a declarat luni directorul general Guillaume Faury pentru cotidianul german Die Welt.

Airbus evoca până acum o reducere de producție de ordinul a 30% însă aceste previziuni par acum depășite, scrie Agerpres.

Uber încheie programul de recompensare a utilizatorilor din România pentru recomandarea serviciului către prieteni sau familie CITEȘTE ȘI Uber încheie programul de recompensare a utilizatorilor din România pentru recomandarea serviciului către prieteni sau familie

"Pentru următorii doi ani plecăm de la presupunerea că producția și livrările vor fi cu 40% mai mici decât am preconizat inițial", a declarat Guillaume Faury. "Nu ne putem disocia de evoluția companiilor aeriene", a adăugat Faury.

Doar 40 de aparate din cel mai bine vândut avion Airbus, A320, urmează să fie produse în fiecare lună. Guillaume Faury a dezvăluit că multe avioane care au fost asamblate sunt în acest moment parcate pentru că liniile aeriene care le-au comandat nu vor să le preia din cauza scăderii pieței călătoriilor cu avionul în urma crizei coronavirusului. Recent, companiile aeriene Easyjet și Iberia au făcut anunțuri în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
avioane