Jaguar Land Rover, retrogradată în categoria junk pentru ratingul creditului de agenția Standard & Poor’s

Jaguar Land Rover, retrogradată în categoria junk pentru ratingul creditului de agenția Standard & Poor’s
scris 5 dec 2018

Jaguar Land Rover a primit o lovitură neașteptată de la agenția de rating S&P Global Ratings, care a retrogradat compania la junk, din cauza profitabilității reduse.

Jaguar Land Rover împreună cu proprietarul acesteia, Tata Motors, au fost retrogradate de Standard & Poor’s la junk, din punct de vedere al ratingului de credit, ca urmare a unor rezultate financiare sub nivelul așteptărilor, potrivit Automotive News. Compania a fost foarte afectată de condițiile nefavorabile din piață, respectiv războiul tarifelor dintre SUA și China, scandalul dieselurilor care a diminuat drastic cererea și efectelor Brexit, în special în piața locală din Marea Britanie.

Creditul pe termen lung și creditul pe termen lung în dolari SUA a fost retrogradat de la rating BB, la BB-, a doua retrogradare din ultimele 5 luni. S&P a anunțat că situația Jaguar Land Rover rămâne sub supraveghere cu implicații negative și va fi revizuită imediat ce ieșirea Marii Britanii din UE va fi finalizată.

Tata Motors a anunțat pierderi mai mari decât erau așteptate, respectiv 10,49 miliarde rupii (125 milioane euro), în trimestrul al treilea. Compania a anunțat un proiect de restructurare pentru reduceri de cheltuieli și îmbunătățirea lichidităților, pentru următoarele 18 luni, dar S&P a considerat acest program „agresiv” și a prognozat că JLR va avea lichididități negative în următorii doi ani.

Producția Dacia a scăzut în noiembrie, dar are creștere pe 2018 și se pregătește să depășească volumul ultimilor doi ani CITEȘTE ȘI Producția Dacia a scăzut în noiembrie, dar are creștere pe 2018 și se pregătește să depășească volumul ultimilor doi ani

Jaguar Land Rover mizează pe noile produse lansate, noua generație Range Rover Evoque, SUV-ul electric Jaguar I-Pace și viitorul Land Rover Defender. Până în 2020, compania vrea să dezvolte versiuni hibride pentru toate modelele din gamă.

Jaguar Land Rover a fost cumpărată de Tata Motors de la Ford, în 2008, și a fost adusă de la nivelul de companie la un pas de insolvență, la un nivel record de vânzări și profit, în ultimii zece ani. După 2016, nivelul profitului a scăzut simțitor, chiar dacă veniturile și vânzările au continuat să crească.

viewscnt
Afla mai multe despre
land rover
jaguar land rover
range rover
evoque
jaguar i-pace